Талановитий український шеф-кухар, ресторатор Євген Клопотенко поділився рецептом картопляного крем-супу із куркумою на своєму сайті. Ніжний, ароматний суп у поєднанні з кисло-солодким смаком вразить усіх.

Читайте також Листковий пиріг з яблуками та твердим сиром від Євгена Клопотенка: рецепт

Рецепт картопляного крем-супу

  1. Для приготування супу помийте, почисіть картоплю. наріжте кубиками.
  2. Почистіть від лушпиння часник.
  3. Картоплю викладіть у каструлю з водою, додайте лавровий лист, часник, горошини перцю, варіть 15-20 хвилин. Зніміть з вогню. Викладіть з каструлі лавровий лист, часник і горошини запашного перцю. Воду залиште.
  4. Перекладіть відварену картоплю в чашу блендера, додайте вершки, куркуму, сіль, додайте води у якій була картопля, збийте до однорідної консистенції.
  5. Помийте яблуко, наріжте кубиками. Заздалегідь можете замаринувати кубики яблука в оцті з цукром, залишити на 2-3 години.
  6. Маринований імбир, подрібніть ножем.
  7. Готовий суп викладіть у тарілку, додайте перець. При подачі задекоруйте яблуками та імбиром. Смачного!

Рецепт крем-супу з куркумою від Євгена Клопотенко у відео: