Можна пекти хоч щодня: готуємо кекс "Столичний" – простий та бюджетний рецепт
4 лютого 2024,
23:55
Читать новость на русском
Джерело:
viktoria.panasiukКекс "Столичний" з'явився приблизно 60 – 70 років тому. Це один з найпопулярніших рецептів випічки, яка у багатьох асоціюється з дитинством.
Замочені у коньяку чи бренді родзинки чудово відтіняють солодке тісто. Традиційно цей кекс прикрашають цукровою пудрою, однак ви можете використати й глазур.
Буде смачно Не викидайте апельсинові шкірки: приготуйте цитрусові цукати – ви будете вражені
Рецепт кексу "Столичний"
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порцій: 5
– 220 грамів масла 82%;
– 220 грамів цукру;
– 300 грамів борошна;
– 3 яйця;
– 200 грамів родзинок;
– 50 мілілітрів бренді;
– 10 грамів розпушувача;
– 10 грамів ванільного цукру;
– 5 грамів солі;
– цукрова пудра до смаку.
Приготування:
- Родзинки залийте коньяком чи бренді та залиште на 30 хвилин.
- М'яке масло збийте міксером. Додайте цукор, ванільний цукор і знову злегка збийте.
- Додайте сіль, 1 яйце й знову збийте. Решту яєць додавайте по одному, збиваючи після кожного разу.
- Родзинки обсушіть, додайте до яєчно-масляної маси та перемішайте лопаткою.
- Просійте до маси борошно з розпушувачем і знову швидко перемішайте лопаткою.
- Перекладіть у змащену маслом форму та зробіть заглиблення посередині або по колу.
- Випікайте приблизно годину в розігрітій до 175 градусів духовці.