Вони готуються зі шкірок. Тож це ще й дуже екологічна страва.

Варто спробувати Смачні млинці на воді: ви здивуєтеся, наскільки їх просто готувати

Рецепт цитрусових цукатів

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 2

Приготування:

  1. Лимони та апельсини ретельно помийте чистою губкою. Зніміть шкірку, наріжте її смужками або середніми кубиками.
  2. Залийте шкірку водою, щоб вона повністю їх покрила та додайте сіль. Доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Потім відкиньте шкірки на сито і промийте холодною проточною водою.
  3. Залийте шкірки свіжою водою, доведіть до кипіння та проваріть хвилину. Злийте воду, а шкірки промийте у ситі. Скуштуйте – якщо відчувається гіркота, проваріть ще раз. Потім знову промийте та залиште у ситі стікати.
  4. Для сиропу цукор залийте водою, додайте лимонний сік і натертий на дрібну тертку імбир до свого смаку. Варіть, доки цукор повністю не розчиниться.
  5. Викладіть шкірки в сироп. Готуйте їх на слабкому вогні, помішуючи, до напівпрозорості. Варені цукати відкиньте на сито.
  6. Деко застеліть пергаментом, розкладіть цукати. Сушіть їх у духовці за температури 80 – 100 градусів близько 30 хвилин. Готові цукати зберігайте в герметичному посуді в холодильнику.