Утім, запевняємо: з'їдаються кіфлики швидше, ніж остигають. Начинку для них кожен пекар обирає на свій смак: горіхи, мак, сир, варення. За традиційним рецептом рогалики начиняють повидлом зі слив сорту "угорка".
Актуально Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину
Назва смаколика походить від німецького слова kipferl – так називали особливий вид рогаликів в Австро-Угорщині, звідки вони й прийшли на Закарпаття.
Рецепт закарпатських кіфликів
Час: 2 години
Порцій: 4
Особлива випічка / Фото varosh
Інгредієнти:
Тісто:
- 500 грамів борошна;
- 250 грамів вершкового масла;
- 4 яєчних жовтки;
- 150 грамів сметани;
- 2 столові ложки цукру;
- дрібка солі.
Горіхова начинка:
- 250 грамів волоських горіхів;
- 4 білки;
- 1 столова ложка цукру.
Вишнева начинка:
- 200 грамів вишень;
- 50 грамів цукру.
Для посипки:
- 100 грамів цукрової пудри.
Приготування:
- Для тіста візьміть вершкове масло (воно має бути кімнатної температури) та поріжте на кубики.
- Масло висипте у глибоку миску та додайте до нього борошно, перетріть всі компоненти до стану крихти.
- Додайте у миску жовтки та сметану, замісіть тісто.
- Залишіть тісто у холодильнику на 1 годину.
- Для горіхової начинки подрібніть горіхи у блендері або у м'ясорубці.
- Додайте до горіхів білки збиті з цукром у піну. Все акуратно вимішайте.
- Для вишневої начинки вийняти з вишні кісточки, відцідити зайвий сік, вимішайте з цукром.
- Дістаньте тісто з холодильники та розділіть на 5 частин.
- Розкачайте з кожної частини коло, поділіть його на 8-12 сегментів-трикутників
- Викладаємо начинку на широку частину трикутничка і загортаємо рогалик, починаючи із широкої частини.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Викладіть кіфлики на деко і випікайте 20 – 30 хвилин.
- Гарячу випічку посипте цукровою пудрою.