Утім, запевняємо: з'їдаються кіфлики швидше, ніж остигають. Начинку для них кожен пекар обирає на свій смак: горіхи, мак, сир, варення. За традиційним рецептом рогалики начиняють повидлом зі слив сорту "угорка".

Актуально Легко, швидко й зі смаком: топ-3 незвичні страви з курки, що полонять усю родину

Назва смаколика походить від німецького слова kipferl – так називали особливий вид рогаликів в Австро-Угорщині, звідки вони й прийшли на Закарпаття.

Рецепт закарпатських кіфликів

Час: 2 години
Порцій: 4

Особлива випічка / Фото varosh

Інгредієнти:

Тісто:

  • 500 грамів борошна;
  • 250 грамів вершкового масла;
  • 4 яєчних жовтки;
  • 150 грамів сметани;
  • 2 столові ложки цукру;
  • дрібка солі.

Горіхова начинка:

  • 250 грамів волоських горіхів;
  • 4 білки;
  • 1 столова ложка цукру.

Вишнева начинка:

  • 200 грамів вишень;
  • 50 грамів цукру.

Для посипки:

  • 100 грамів цукрової пудри.

Приготування:

  1. Для тіста візьміть вершкове масло (воно має бути кімнатної температури) та поріжте на кубики.
  2. Масло висипте у глибоку миску та додайте до нього борошно, перетріть всі компоненти до стану крихти.
  3. Додайте у миску жовтки та сметану, замісіть тісто.
  4. Залишіть тісто у холодильнику на 1 годину.
  5. Для горіхової начинки подрібніть горіхи у блендері або у м'ясорубці.
  6. Додайте до горіхів білки збиті з цукром у піну. Все акуратно вимішайте.
  7. Для вишневої начинки вийняти з вишні кісточки, відцідити зайвий сік, вимішайте з цукром.
  8. Дістаньте тісто з холодильники та розділіть на 5 частин.
  9. Розкачайте з кожної частини коло, поділіть його на 8-12 сегментів-трикутників
  10. Викладаємо начинку на широку частину трикутничка і загортаємо рогалик, починаючи із широкої частини.
  11. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  12. Викладіть кіфлики на деко і випікайте 20 – 30 хвилин.
  13. Гарячу випічку посипте цукровою пудрою.