5 липня,
17:59
Відчуйте смак літа взимку: рецепт компоту з вишні
Джерело:
Kwestia smakuВишня – це справжній скарб серед ягід, з якого можна створити безліч смачних страв. Однією з обов'язкових зимових закруток є вишневий компот. Його насичений смак і аромат даруватимуть радість у холодні місяці, нагадавши про тепле літо.
Він дуже смачний, солодкий, проте з кислинкою. Потрібен лише час, вишні та цукор – і ви зможете смакувати компот всю зиму.
До теми Буде смачна навіть взимку: як правильно заморозити вишні
Компот з вишні
- Час: 1 година
- Порцій: 4
– 1 кілограм вишні;
– 500 мілілітрів води;
– 200 грамів цукру.
Приготування:
- Вишні почистьте від кісточок.
- З води та цукру приготуйте сироп: в каструлю налийте воду, додайте цукор, помішуйте і доведіть до кипіння.
- Цукор повинен повністю розчинитися.
- Отриманий сироп кип'ятіть близько 1 хвилини.
- Плоди без кісточок укладіть в ошпарені та сухі банки й залийте гарячим сиропом.
- Закрийте банки та пастеризуйте приблизно 15 – 20 хвилин.