Яку їжу подавали на коронації королеви Єлизавети: ви точно зможете приготувати цю страву
Джерело:
СordonbleuДля коронації королеви Єлизавети ІІ було створено неймовірну страву – ніжну курку з каррі. Попри те, що ця їжа була створена для важливої церемонії, кожен зможе відтворити її на власній кухні.
У рамках коронаційного обіду 2 червня 1953 року гостям подавали "Poulet Reine Elizabeth" – страву, яка стала просто легендарною у Великій Британії. Враховуючи, що більша частина країни все ще відчувала наслідки післявоєнного часу, це був досить примітний список інгредієнтів.
Цікаво Маринована курятина – ідеальна страва для відпочинку на природі: як її приготувати по-новому
Кухарів надихнула святкова курка, створена до срібного ювілею короля Георга V у 1935 році. Тепер це популярна начинка для сендвічів, яку англійці куштують мінімум раз на тиждень. Перегляньте список найулюбленіших страв королівської сім'ї тут.
Для того, щоб страва смакувала по-особливому, приготуйте її за сучасним рецептом та подайте до сніданку. У вас точно попросять рецепт із такою чудовою історією.
Рецепт сніданкових булочок з коронаційною куркою
Час: 30 хвилин
Порцій: 2
– 1 куряча грудка гарячого копчення;
– пів ріпчастої цибулі;
– каррі до смаку;
– мелена куркума до смаку;
– 60 грамів майонезу;
– 1 чайна ложка томатного соусу;
– 100 грамів шпинату;
– сік половини лайма;
– сіль і перець до смаку;
– 150 грамів улюбленого м'якого сиру;
– 4 булочки з кунжутом.
Приготування:
- Дрібно наріжте курячу грудку та нашаткуйте ріпчасту цибулю, потім покладіть у велику миску.
- Посипте порошком каррі та меленою куркумою. Додайте майонез, томатний соус, сік лайма та перемішайте. Приправте сіллю і перцем.
- Дрібно наріжте листя шпинату.
- Додайте до курячої суміші та перемішайте, щоб покрити соусом.
- Розріжте булочки і відкладіть верхівки. Вичерпайте внутрішню частину, обережно, щоб не поламати скоринку булочки. Заповніть отвір курячою сумішшю, а зверху покладіть трохи сиру і одразу подавайте.
Цікавий факт
У 1950-х роках у Великій Британії курятина вважалася елітною їжею і була дорогою. За рік для споживання вироблялося лише мільйон курей. Потім завдяки інтенсивним методам землеробства, які імпортували із США, споживання курятини набрало нових масштабів.