Котлети з гречкою або пюре – немає смачнішого обіду за це поєднання. Проте є ряд кроків, яких варто уникати, коли ви готуєте котлети.

Не пропустіть Смачний перекус за лічені хвилини: топ-4 рецепти з намазками із морепродуктів

Хліб чи панірувальні сухарі

Існує два табори щодо приготування котлет: один каже, що всередину слід додавати панірувальні сухарі, а інший – що слід намочити хліб та з’єднати його з м’ясом.

Однак варто пам'ятати і про третю опцію – панірувальні сухарі, з ними м'ясо може вийти ідеально соковитим. Тільки не варто поєднувати їх з розм'якшеним хлібом, інакше котлети вийдуть жорсткими.

Як приготувати колтети

Неймовірна страва / Фото unsplash

Готовий фарш

Хоча готовий фарш, розкладений на лотки, є великою зручністю, набагато краще перемолоти шматок лопатки вдома. Таким чином ми точно знаємо, що всередині.

Цибуля і часник

Одним з інгредієнтів котлет з фаршу є цибуля. Не додавайте її в сирому вигляді. Обсмажте нарізаний овоч на сковороді з олією або вершковим маслом до золотистої скоринки. Не забудьте додати продавлений часник, це збагатить смак і аромат наших котлет.

Замало олії

На сковороді розігрійте велику кількість олії. Це забезпечить рівномірне пропікання котлет.

Не кладіть на сковороду занадто багато котлет одночасно, бо це знизить температуру олії, з м’яса буде текти вода і воно буде не таким смачним.