Як в найкращих паризьких кафе: рецепт крем-брюле з ідеальною карамельною скоринкою

3 червня 2024, 22:59
Читать новость на русском

Джерело:

angelinaburik

Крем-брюле – це не морозиво, як хтось може подумати, а фантастично ніжний кремовий десерт. Для багатьох він вже встиг стати улюбленим.

Ви цілком можете приготувати цей шедевр французької кухні самотужки. Просто скористайтеся цим покроковим рецептом.

Варто спробувати Домашні проситимуть добавки: рецепт фантастичних оладок з полуницею від Ярославського

Крем-брюле

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 120 грамів жовтків (6 штук);
– 80 грамів цукру;
– 20 грамів сиропу бузини (або ще 100 грамів цукру);
– 500 мілілітрів жирних вершків;
– цукор для карамельної скоринки.

Дивіться, як готувати крем-брюле: відео

Приготування:

  1. Жовтки розітріть з цукром та сиропом з бузини. Влийте вершки, доведені до кипіння.
  2. Поверніть масу на вогонь та, постійно помішуючи, нагрійте максимум до 78 градусів.
  3. Розлийте масу в керамічні форми, поставте у деко, наповнене водою до половини, та готуйте у розігрітій до 120 градусів духовці без конвекції 60 хвилин.
  4. Повністю охолодіть в холодильнику, присипте цукром та розтопіть його пальником.
Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати французькі млинці

з полуницею та вершковим кремом.