Кінець літа та початок осені – це пора овочів, коли кожен з нас може насолодитися плодами багатого урожаю. Баклажан є одним з улюблених овочів українців, тож для нього вигадали просто неймовірну кількість варіацій приготування, однією з яких є ніжний крем-суп.
Читайте також Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику
Крем-суп з баклажанів за рецептом Клопотенка
Час: 50 хвилин
Порцій: 2
Ідеальна страва з баклажанів / Фото з сайту Євгена Клопотенка
Інгредієнти:
- баклажани середнього розміру – 2;
- цибуля – 1;
- морква – 1;
- 2 зубчики часнику;
- оливкова олія – 2 столові ложки;
- вершки (15 – 20%) – 100 мілілітрів;
- вода – 1 літр;
- духмяний перець – 2 горошини;
- лавровий лист;
- сіль та перець – до смаку.
Приготування:
- Вмикаємо духовку на 180 градусів, нехай розігрівається.
- Миємо баклажани та витираємо паперовим рушником. Розрізаємо навпіл і вздовж, викладаємо на деко з пергаментом. Трішки солимо та скроплюємо оливковою олією.
- Запікаємо баклажани 25 – 30 хвилин, після готовності вибираємо з них м'якуш.
- Поки баклажани готуються, беремося за приготування овочевого бульйону. Цибулю та моркву дрібно нарізаємо, підрум'янюємо у сотейнику з невеликою кількістю олії. Додаємо розчавлений часник та гріємо суміш до появи характерного часникового аромату.
- Додаємо воду, сіль, перець та лавровий лист. Варимо бульйон 15 хвилин, сигналом має стати готовність моркви.
- Кладемо до бульйону м'якуш баклажанів. Додаємо спеції та перебиваємо усе до однорідного кремоподібного стану.
- Додаємо вершки, за бажанням ще можна посолити та поперчити. Готуємо ще кілька хвилин та подаємо страву до столу.
Смачного!