Кінець літа та початок осені – це пора овочів, коли кожен з нас може насолодитися плодами багатого урожаю. Баклажан є одним з улюблених овочів українців, тож для нього вигадали просто неймовірну кількість варіацій приготування, однією з яких є ніжний крем-суп.

Читайте також Курка – всьому голова: чому саме це м'ясо має бути у продуктовому кошику

Крем-суп з баклажанів за рецептом Клопотенка

Час: 50 хвилин

Порцій: 2

Ідеальна страва з баклажанів / Фото з сайту Євгена Клопотенка

Інгредієнти:

  • баклажани середнього розміру – 2;
  • цибуля – 1;
  • морква – 1;
  • 2 зубчики часнику;
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • вершки (15 – 20%) – 100 мілілітрів;
  • вода – 1 літр;
  • духмяний перець – 2 горошини;
  • лавровий лист;
  • сіль та перець – до смаку.

Приготування:

  1. Вмикаємо духовку на 180 градусів, нехай розігрівається.
  2. Миємо баклажани та витираємо паперовим рушником. Розрізаємо навпіл і вздовж, викладаємо на деко з пергаментом. Трішки солимо та скроплюємо оливковою олією.
  3. Запікаємо баклажани 25 – 30 хвилин, після готовності вибираємо з них м'якуш.
  4. Поки баклажани готуються, беремося за приготування овочевого бульйону. Цибулю та моркву дрібно нарізаємо, підрум'янюємо у сотейнику з невеликою кількістю олії. Додаємо розчавлений часник та гріємо суміш до появи характерного часникового аромату.
  5. Додаємо воду, сіль, перець та лавровий лист. Варимо бульйон 15 хвилин, сигналом має стати готовність моркви.
  6. Кладемо до бульйону м'якуш баклажанів. Додаємо спеції та перебиваємо усе до однорідного кремоподібного стану.
  7. Додаємо вершки, за бажанням ще можна посолити та поперчити. Готуємо ще кілька хвилин та подаємо страву до столу.

Смачного!