Смачна традиція: рецепт кролика на Великдень
29 березня 2024,
19:37
Читать новость на русском
Джерело:
przepisyМ'ясо кролика надзвичайно ніжне і делікатне. Цілий запечений кролик – ідеальна страва для свята. Спеції роблять його надзвичайно ароматним.
Ця страва може прикрасити будь-який святковий стіл, зокрема й на Великдень. Цей рецепт дозволить насолодитися ніжним та соковитим м'ясом кролика, яке має неповторний смак і аромат.
Цікаво Крабові палички – універсальний продукт: 4 страви, які можна приготувати з ТМ "Водний Світ"
Кролик на Великдень
- Час: 2 години
- Порцій: 6
– тушка кролика (прибл. 1,5 – 2 кілограма);
– 1 велика цибулина;
– 5 морквин;
– 1 селера;
– 1 чайна ложка приправи для курки;
– 1 чайна ложка солі;
– 0,5 чайної ложки перцю;
– 1 чайна ложка паприки;
– 0,5 чайної ложки гранульованого часнику;
– 2 листки лаврового листа;
– 1 чашка курячого бульйону.
Приготування:
- Тушку кролика ретельно вимийте.
- Змішайте всі спеції.
- Цією сумішшю ретельно натріть кролика.
- Цибулю наріжте кружальцями, моркву почистіть, часник подрібніть.
- Помістіть м'ясо у велику жароміцну форму.
- Посипте його подрібненими цибулею і морквою, додайте зелень і лавровий лист.
- У блюдо також викладіть шматочки селери і часнику.
- Накрийте м’ясо алюмінієвою фольгою та поставте в холодильник на ніч.
- Наступного дня залийте кролика бульйоном, знову накрийте кришкою і запікати в розігрітій до 150 градусів духовці 60 хвилин.
- Після закінчення цього часу збільште температуру до 200 градусів і випікайте ще 40 хвилин.
- Тепер можна розкрити м’ясо і залити його бульйоном від засмажки.