Найкращий рецепт на Новий рік: готуємо курячі стегенця в апельсиновому маринаді

19 грудня 2023, 12:58
Читать новость на русском

Джерело:

polli_cooking

Курятину люблять ледь не всі, тож її сміливо можна подавати гостям. Однак спробуйте приготувати стегенця чи гомілки по-новому – використайте апельсиновий маринад.

Ця страва чудово пасуватиме до новорічного чи різдвяного столу. Окрім цього, така курка буде доволі бюджетною.

Спробуйте також Як приготувати ідеальний яловичий стейк: секрети, про які ви не знали

Курочка в апельсиновому маринаді

  • Час: 1 година 30 хвилин + година на маринування
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 1 кілограм курячих четвертинок, стегон чи гомілок;
– 1 апельсин;
– імбир;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 1 столова ложка меду;
– 1 чайна ложка копченої паприки;
– 1 чайна ложка куркуми;
– 100 мілілітрів соєвого соусу.

Приготування:

  1. Для маринаду поєднайте всі інгредієнти, відправте туди курочку та добре покупайте її в маринаді. Накрийте харчовою плівкою та залиште маринуватись на 1 – 2 годинки або навіть на ніч.
  2. Після цього перекладіть курочку на деко, залийте маринадом та прикрасьте скибочками апельсина без шкірки.
  3. Відправте деко в розігріту до 190 градусів духовку на 40 – 60 хвилин – час залежить від частини курки та духовки. Час від часу поливайте курочку маринадом.

Сподобався рецепт? Перегляньте ідеї найсмачніших салатів до Нового року – знайдіть заміну класичним Олів'є та Шубі.