У кожної господині є свій власний фірмовий рецепт приготування курки. Але з такою начинкою – шинкою і сиром, страва виходить ароматною, неймовірно смачною та соковитою. За бажанням можете зробити вишуканий соус або домашній майонез.

Читайте також Як приготувати куряче суфле: домашній рецепт

Курка фарширована шинкою і сиром

  1. Тушку ретельно помийте, зніміть шкірку, залишаючи ніжки й крильця, м'ясо відокремте від кісток, подрібніть за допомогою м'ясорубки.
  2. У мисці викладіть батон, додайте молоко, залиште протягом 5 хвилин.
  3. Шинку наріжте кубиками або соломкою.
  4. Сир натріть на грубій тертці.
  5. Петрушку помийте, подрібніть ножем.
  6. Перець помийте, почистіть наріжте кубиками.
  7. Для приготування начинки у мисці з'єднайте курячий фарш, додайте батон, шинку, сир, солодкий перець, петрушку. Далі – додайте яйця, вершки, сіль, перець, перемішайте.
  8. Викладіть всередину курки начинку, закріпіть зубочистками. Курку зверху змастіть майонезом, ниткою закріпіть ніжки й крильця.
  9. Деко змастіть рослинною олією, викладіть курку.
  10. Розігрійте духовку до температури 160-180 градусів протягом 1,5 години, поливаючи бульйоном.
  11. Дістаньте з духовки. Викладіть на тарілку, розріжте на порції. Смачного!