Турецька кухня рідко кого залишає байдужим. Турецькі повари та господині вміють творити з допомогою звичних продуктів справжню магію, насолодження результатом якої може зайняти більше часу, аніж приготування самої страви.

Читайте також Швидко, просто, смачно: 3 страви з курятиною за лічені хвилини

Для того, щоб приготувати курку по-черкеськи, знадобиться всього кілька звичних інгредієнтів, поєднання яких за місцевим рецептом подарує вам незабутні гастрономічні враження.

Рецепт курки по-черкеськи

Час: 15 хвилин

Порції: 1

Смачне турецьке мезе / Фото Cookidoo

Інгредієнти:

  • скибка хліба – 100 грамів;
  • курячий бульйон або молоко – 100 мілілітрів;
  • оливкова олія – 2 столові ложки;
  • волоський горіх – 100 грамів (половину потовкти у ступці);
  • зубчик часнику;
  • солодка паприка – 2 чайні ложки грамів;
  • подрібнене куряче м'ясо (може бути варене з бульйону) – 180 грамів;
  • до смаку сіль та перець;
  • подавати можна з хлібом.

Приготування:

  1. Хліб кладемо в миску, заливаємо молоком або бульйоном і залишаємо, щоб він розм'як.
  2. Потім цей хліб нарізаємо шматочками, додаємо оливкову олію, подрібнені горіхи та часник.
  3. Додаємо до страви часник, чайну ложку паприки та курку. Приправляємо сіллю та перцем і все ретельно перемішуємо.
  4. Викладаємо суміш на тарілку, поливаємо ложкою гарячої оливкової олії та залишками паприки. Прикрашаємо стравами цілими горіхами.
  5. Подавати страву можна з хлібом як закуску, також вона може бути начинкою для коржиків або намазкою на сендвічі.

Смачного!