Курка з апельсиновим соусом – одна з найпопулярніших страв китайської кухні.

Відомий ресторатор, український телеведучий колумбійського походження, суддя проєкту "Мастер Шеф" та "Мастер Шеф. Професіонали" Ектор Хіменес-Браво пропонує приготувати курку з апельсиновим кисло-солодким соусом з імбиром, рисом і капустою броколі. Вишукана й оригінальна страва сподобається усім.

Читайте також Паста з фетою і томатами чері: рецепт від Ектора Хіменеса-Браво

Рецепт курки з апельсиновим соусом

Я захоплююся тим, як люди, що мешкають в різних точках світу вміють адаптувати національні страви під звичну кухню країни, в якій знаходяться. Це дуже популярна практика. Тому я сьогодні вирішив поділитися класним рецептом китайської національної страви, яку вони адаптували під Північну Америку, – прокоментував Ектор Хіменес-Браво

  1. У каструлі з'єднайте апельсиновий сік з цукром, додайте хойсін, соєвий, устричний, соуси. Крохмаль змішайте з рисовим оцтом, додайте паприку, харчовий барвник, перемішайте до однорідної консистенції. Соус доведіть до кипіння.
  2. Курятину помийте, наріжте кубиками 4 см, обваляйте у борошні. У мисці змішайте борошно з газованою водою, занурте у кляр, обсмажте курятину у каструлі з розігрітою олією. Викладіть на серветку, щоб позбутися зайвої олії.
  3. Часник, цибулю, імбир почистіть, подрібніть ножем.
  4. Зелену цибулю, помийте, наріжте скибочками довжиною 5 см.
  5. На розігрітій пательні з олією обсмажте часник, імбир, курятину, додайте зелену цибулю, цибулю, вилийте соус, перемішайте. Тушкуйте до готовності.
  6. Броколі відваріть на пару.
  7. Рис помийте, відваріть у каструлі з окропом.
  8. Викладіть на тарілку рис, курку, зверху броколі. Смачного!

Китайська курка з апельсиновим соусом – рецепт від Ектора Хіменеса-Браво у відео: