Фрикадельки в томатному соусі – це не тільки смачно і ситно, а й швидко. Подайте до фрикадельок улюблений гарнір або салат.
Читайте також Курячі тюфтельки з рисом: смакують наче мамині
Ми обрали для фрикадельок саме курячий фарш. Він ніжний, соковитий та поживний. Такі фрикадельки можна їсти як до, так і після інтенсивного тренування, або якщо ви на правильному харчуванні. Особливо смакуватимуть вони діткам!
Рецепт курячих фрикадельок
- Час: 1 година 20 хвилин
- Порції: 4 – 6
Приготування:
- Хліб або батон залийте водою. За бажанням можна замінити на молоко. Моркву та часник натріть на дрібній тертці, а цибулю наріжте дрібним кубиком.
- Курячий фарш, натерті моркву і часник, цибулю, куряче яйце, віджатий батон, сіль, перець, орегано змішуємо в однорідну масу. Сформуйте фрикадельки.
- ️У великій сковороді на невеликій кількості олії обсмажуємо фрикадельки. Нам потрібно щоб утворилася скоринка, доводити до готовності не потрібно, адже вони повністю приготуються в соусі. Обсмажені фрикадельки викладаємо на тарілку.
- ️В цій же сковороді готуємо соус: змішуємо томатну пасту, крохмаль і воду в окремому посуді. Смажимо на невеликій кількості олії цибулю до золотистості. Додаємо вичавлений часник і наливаємо в сковорідку розведену томатну пасту. Доводимо суміш до кипіння і відразу солимо, перчимо, даємо дрібку орегано і дрібку паприки.
- Викладаємо фрикадельки з 2 штуками лаврових листочки і тушкуємо фрикадельки в соусі хвилин 15 хвилин під закритою кришкою.
- ️Після приготування дайте фрикаделькам в соусі відпочити ще хвилин 30, так смак буде ще насиченіший і запах ароматніший.
Смачного!