Від вибору свіжих субпродуктів залежить успіх страви. Курячі страви повинні мати ніжний запах і бути без змін кольору. Подавати їх можна різними способами, експериментуючи зі спеціями та добавками.

Цікаво Кулінарні лайфхаки: як приготувати спаржеву квасолю

Скільки варити курячі сердечка

Додайте в киплячу воду моркву, корінь петрушки, селери та одну нарізану цибулину. Додайте спеції: сіль, перець, лавровий лист, каррі та куркуму. Через 5 хвилин варіння влийте солодке біле вино і додайте курячі сердечка. Накрийте каструлю і варіть 20 – 25 хвилин.

Гуляш з курячими серцями

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 2

Приготування:

  1. Перед тим, як приготувати гуляш, ретельно промийте в холодній воді серця, зріжте з них жилки та жир.
  2. Кожне серце розріжте уздовж навпіл, знову промийте та обсушіть.
  3. Цибулю і часник почистіть, наріжте дрібними кубиками (часник найкраще попередньо розчавити тупим кінцем ножа, а можна і продавити через прес).
  4. Моркву вимийте, почистіть і наріжте невеликими шматочками або натріть на тертці.
  5. Свіжу петрушку ретельно промийте в холодній воді.
  6. Висушіть листя і подрібніть їх.
  7. Налийте олію у більшу сковороду.
  8. Поставте посудину на середній вогонь і добре розігрійте.
  9. Потім додайте нарізану цибулю і смажте 7 – 8 хвилин до золотистого кольору.
  10. До пасерованої цибулі додайте моркву і смажте 4 – 5 хвилин, поки вона трохи не розм’якшиться.
  11. Додайте пропущений через прес часник і трохи обсмажте (30 – 40 секунд достатньо, щоб відчути його аромат).
  12. Додайте курячі сердечка і смажте їх 2 – 3 хвилини, періодично помішуючи.
  13. Зменшіть потужність конфорки майже до мінімуму і влийте бульйон (найкраще підійде овочевий).
  14. Додайте запашний перець, майоран, солодкий перець і лавровий лист (за бажанням можна додати інші спеції, наприклад дрібку любистку), накрийте кришкою і варіть до м'якості.
  15. Наприкінці приготування гуляшу з курячого серця згустіть його консистенцію: на 100 мілілітрів холодної води додайте столову ложку пшеничного борошна.
  16. Ретельно перемішайте, поки не зникнуть всі грудочки.
  17. Вилийте рідину в каструлю та інтенсивно перемішайте.
  18. Нарешті доведіть страву до кипіння, щоб зник присмак борошна.