Курячі стегна з апельсинами чудово підійдуть, як до буденного, так і до святкового столу. Вони надзвичайно ефектно виглядають, смакують наче з ресторану, а готувати просто і швидко.

Читайте також Зіркові гості та відомі бренд-шефи: хто став першим учасником нового кулінарного кастинг-шоу

Подавайте їх як самостійну страву, або до овочевого гарніру з картоплі, батату чи свіжого листового салату.

Рецепт курячих стегенець з апельсинами

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  • З одного апельсину знімаємо цедру і віджимаємо сік. Додаємо олію, соєвий соус, сушений молодий імбир, сіль, часник, мед і все добре перемішуємо. Заливаємо курячі стегна маринадом і залишаємо на декілька годин, краще наніч.
  • Перекладаємо стегна у форму для запікання, трошки поливаємо маринадом і запікаємо при температурі 190 – 200 градусів 30 – 35 хвилин.
  • Дістаємо стегна із духовки, на кожне стегно викладаємо кружечок апельсина і поливаємо залишками маринаду. Запікаємо ще 15 – 20 хвилин до рум'яності.
  • Подаємо до столу та насолоджуємося!