Смачніший, ніж ковбаса та паштет: готуємо ніжний курячий терин з горошком

26 травня 2024, 15:35
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Терин — традиційний французький м'ясний делікатес. Він дещо схожий на ковбасу чи паштет, але смак має трохи інший.

Терин можна їсти не лише холодним, а й гарячим. Обов'язково спробуйте – вам сподобається.

Буде смачно Ваші рідні будуть у захваті: приготуйте фантастичний пиріг з куркою та грибами

Рецепт терину з курки та горошку

  • Час: 1 година 40 хвилин
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 1 кілограм курячого філе;
– 1 яйце;
– 70 грамів чорносливу без кісточки;
– 100 грамів замороженого зеленого горошку;
– 100 мілілітрів вершків;
– 10 грамів петрушки;
– сіль, перець, приправа до курки до смаку.

Приготування:

  1. Куряче філе помийте, обсушіть і подрібніть у блендері. Перекладіть фарш у миску, додайте яйце, перемішайте і поставте на 15 хвилин у холодильник.
  2. Тим часом горошок розморозьте та обсушіть паперовим рушником. Чорнослив добре помийте, теж обсушіть і наріжте шматочками.
  3. Охолоджене м'ясо з'єднайте зі шматочками чорносливу, зеленню, горошком, вершками. Посоліть, поперчіть, додайте спеції і перемішайте.
  4. У змащену олією форму щільно викладіть фарш. Накрийте кришкою або пергаментом.
  5. Запікайте курячий терин 1 годину в розігрітій до 180 градусів духовці. Дайте трохи охолонути, а потім обережно переверніть на тарілку та наріжте порційними шматочками.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати фантастичний печінковий кекс з кукурудзою.