24 грудня,
21:05
Справжній смак українського Різдва: готуємо стародавню страву з капусти до святкового столу
Джерело:
"Українська кухня"Традиційна капуста з горохом належить до тих страв, які помалу відходять в історію. Проте не варто цього дозволяти, адже саме вона є для багатьох символом смачного українського Різдва.
Радимо і вам цьогоріч потушкувати капусту з горохом. Її смак вас приємно вразить.
Варто спробувати Як приготувати ідеальні курячі гомілки на Новий рік: особливий рецепт мегахрумкої страви
Рецепт капусти з горохом
- Час: 3 години
- Порцій: 8 – 10
Інгредієнти:
– 6 склянок квашеної капусти;
– 3 склянки сухого гороху;
– 1 склянка пшона;
– 6 столових ложок олії;
– 2 цибулини;
– 1 яблуко;
– кмин, чорний мелений перець, лавровий листок, сіль, цукор до смаку.
Приготування:
- Замочіть на 12 годин промитий горох.
- Капусту відтисніть від зайвого соку, залийте водою удвічі більшим об'ємом, ніж займає капуста, та поставте варити приблизно 1 годину.
- Пшоно промийте кілька разів та залийте окропом на 3 хвилини.
- Коли капуста звариться, додайте до неї замочене пшоно та поставте розварювати з капустою. Дрібно порізані цибуля та яблучко збагатять смак, якщо додати їх під час варіння. Вони повинні повністю розійтись у страві. Щоб зламати кислинку, можна додати ложечку цукру.
- Горох вистачить залити літром води. Окрім солі та перцю, можна додати лаврового листка, чебрецю та кмину. Зварений горох розбийте товкачем та перетріть через сито.
- З'єднайте зварену капусту з пшоном з розколоченим горохом, посоліть, поперчіть і ще деякий час проваріть.
- Другу цибулю поріжте на півкружальця та підсмажте на олії.
- Подавайте капусту з горохом у глибоких кольорових тарелях, глиняних мисочках чи горщиках на пласких підставках.