На смак, як з бочки: квашені помідори – пропорції на дволітрову банку

17 липня 2024, 23:55
Читать новость на русском

Джерело:

strona kuchni

Квашені помідори – чудовий вибір для любителів смачної консервації, яку можна легко приготувати. Це дуже апетитно!

Це не тільки смачна закрутка, а й здорова консервація на зиму. Не обов'язково мати вдома бочку чи інші девайси, такі помідори можна приготувати за допомогою підручних засобів.

Цікаво Найкраще – на зиму: готуємо популярну закуску з кабачками в особливому соусі

Квашені помідори

  • Час: 1 година
  • Порцій: 2-літрова банка
Інгредієнти:
– 500 грамів сливових помідорів;
– 40 грамів солі;
– 25 грамів цукру;
– 5 грамів запашного перцю;
– 5 грамів чорного перцю горошком;
– 1 літр води;
– 2 лаврових листки;
– 1 стебло кропу.

Приготування:

  1. Спочатку налийте в каструлю воду і закип'ятіть її з сіллю, цукром, злегка розтертим запашним перцем і перцем горошком. Рідину потрібно відставити вистигати.
  2. Вимиті помідори скласти у 2-літрову банку, додати лавровий лист і стебло кропу.
  3. Залийте маринадом підготовлену банку з помідорами.
  4. Готову банку необхідно щільно закрити й поставити в тепле місце на тиждень для бродіння.
  5. Після закінчення цього часу банку можна перенести в прохолодне місце і зберігати всю зиму.

Що приготувати з огірків на зиму: рецепт смачного салату