В основі куртидо – білоголова капуста та морква. Решта інгредієнтів варіюється. Можете додати цибулю, перець чилі, орегано, сік лайма – що вам більше до вподоби. Таку страву можна їсти одразу, а можна зберігати в холодильнику кілька тижнів.
Цікаво Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон
Подають куртидо зазвичай з пупусас – товстими кукурудзяними коржами з різними начинками. Приготована в такий спосіб капуста гарно поєднується також із квасолею та рисом.
Рецепт куртидо
Час: 2 години
Порцій: 4
Латиноамериканська версія квашеної капусти / Фото cleanplates
Інгредієнти:
- ½ качана білоголової капусти;
- 1 морквина;
- ½ ріпчастої цибулини;
- ½ склянки яблучного оцту;
- ½ чайної ложки солі;
- ½ чайної ложки коричневого цукру;
- ¼ склянки води;
- 1 чайна ложка сушеного орегано.
Приготування:
- У велику миску дрібно нашаткувати капусту, натерти моркву, цибулю нарізати тонкими півкільцями.
- В окремій мисці з'єднати оцет, сіль, цукор, воду та орегано.
- Залити отриманим розсолом овочі.
- Добре перемішати та накрити кришкою, прибрати в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
- Готовий куртидо подавати як закуску.
До теми Секрети та поради досвідчених господинь: квасимо капусту за лічені дні