В основі куртидо – білоголова капуста та морква. Решта інгредієнтів варіюється. Можете додати цибулю, перець чилі, орегано, сік лайма – що вам більше до вподоби. Таку страву можна їсти одразу, а можна зберігати в холодильнику кілька тижнів.

Цікаво Корисне осіннє меню: топ-3 страви, які варто додати в раціон

Подають куртидо зазвичай з пупусас – товстими кукурудзяними коржами з різними начинками. Приготована в такий спосіб капуста гарно поєднується також із квасолею та рисом.

Рецепт куртидо

Час: 2 години
Порцій: 4

Латиноамериканська версія квашеної капусти / Фото cleanplates

Інгредієнти:

  • ½ качана білоголової капусти;
  • 1 морквина;
  • ½ ріпчастої цибулини;
  • ½ склянки яблучного оцту;
  • ½ чайної ложки солі;
  • ½ чайної ложки коричневого цукру;
  • ¼ склянки води;
  • 1 чайна ложка сушеного орегано.

Приготування:

  1. У велику миску дрібно нашаткувати капусту, натерти моркву, цибулю нарізати тонкими півкільцями.
  2. В окремій мисці з'єднати оцет, сіль, цукор, воду та орегано.
  3. Залити отриманим розсолом овочі.
  4. Добре перемішати та накрити кришкою, прибрати в холодильник мінімум на 2 години, а краще на ніч.
  5. Готовий куртидо подавати як закуску.

До теми Секрети та поради досвідчених господинь: квасимо капусту за лічені дні