Лазанья з м'ясом кролика і грибами: рецепт від Яни Балог

21 січня 2021, 17:55
Читать новость на русском

Дівчина поділилась рецептом лазаньї з м'ясом кролика і грибами у соусі бешамель. Як правильно готувати – читайте у матеріалі.

Переможниця 10 сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Яна Балог опублікувала рецепт на своїй сторінці в інстаграм. Для приготування страви тісто можна використати готове або зробити власноруч.

Читайте також Салат "Нісуаз" з тунцем: простий рецепт від Яни Балог

Як приготувати лазанью

Інгредієнти для тіста:
– 1 жовток;
– 1 яйце;
– дрібка солі;
– 150 грамів борошна.Інгредієнти для соусу "Бешамель":
– 50 грамів борошна;
– 50 грамів вершкового масла 82%;
– 350 мілілітрів молока;
– дрібка солі;
– мускатний горіх.

Інгредієнти для начинки:
– 300 грамів грибів;
– 300 грамів м’яса кролика;
– твердий сир;
– 2 зубчики часнику;
– 1 цибулина;
– чебрець;
– соняшникова олія;
– вершкове масло 82%;
– 100 мілілітрів білого вина;
– сіль, перець.
  1. Для приготування тіста просійте борошно через сито, щоб не було грудочок. У мисці з'єднайте борошно з жовтком, додайте яйце, додайте сіль, замісіть тісто, залиште у холодильнику на 20-30 хвилин.
  2. Помийте гриби, наріжте скибочками, обсмажте на соняшниковій олії зі спеціями.
  3. Почистіть цибулю з часником, подрібніть ножем, обсмажте на пательні.
  4. Ретельно помийте м'ясо кролика, наріжте кубиками, обсмажте на пательні, додайте чебрець, біле вино, вершкове масло, спеції, тушкуйте 4-5 хвилин.
  5. Для приготування соусу на сухій пательні обсмажте борошно, додайте вершкове масло, сіль, мускатний горіх, молоко, перемішайте, варіть 1-2 хвилини до готовності.
  6. Розкатайте тоненьке тісто, відваріть 2-3 хвилини у підсоленій воді.
  7. Форму вистеліть пергаментом, викладіть шарами: соус, тісто, мясо кролика, гриби, сир, тісто. Зверху тісто змастіть соусом, посипте тертим сиром.
  8. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись на 10-15 хвилин до готовності. Викладіть на тарілку. Смачного!