Crema catalana дарує неймовірну гастрономічну насолоду! Нотуйте хутчіш рецепт.
Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини
Рецепт каталонського крему
Час: 1 година 10 хвилин + для застигання в холодильнику
Порцій: 2
Неймовірний десерт / Фото Pexels
Інгредієнти
- 200 мілілітрів не надто жирних вершків (у Каталонії інколи використовують молоко, щоб зробити десерт легшим);
- 3 яєчних жовтки;
- 50 грамів цукру;
- стручок ванілі.
Приготування
- Вершки (або молоко) змішуємо з третиною цукру і нагріваємо на плиті до 80 градусів. Постійно помішуємо та додаємо ваніль.
- Ще одну третину цукру змішуємо з жовтками.
- Поєднуємо суміші, як тільки крем почне густішати – одразу знімаємо з плити.
- Готуємо водяну баню: у каструлю наливаємо трішки гарячої води.
- Розкладаємо крем по вогнетривких формочках та ставимо у каструлю.
- Запікаємо крем при 120 градусах впродовж години, він має бути густим.
- Даємо крему охолонути та ставимо на кілька годин у холодильник.
- Перед подачею робимо скоринку – для цього обробляємо поверхню десерту газовим пістолетом.
Смачного!