Crema catalana дарує неймовірну гастрономічну насолоду! Нотуйте хутчіш рецепт.

Читайте також Нарізати не потрібно: 5 простих страв із рубленого курячого філе для всієї родини

Рецепт каталонського крему

Час: 1 година 10 хвилин + для застигання в холодильнику

Порцій: 2

Неймовірний десерт / Фото Pexels

Інгредієнти

  • 200 мілілітрів не надто жирних вершків (у Каталонії інколи використовують молоко, щоб зробити десерт легшим);
  • 3 яєчних жовтки;
  • 50 грамів цукру;
  • стручок ванілі.

Приготування

  1. Вершки (або молоко) змішуємо з третиною цукру і нагріваємо на плиті до 80 градусів. Постійно помішуємо та додаємо ваніль.
  2. Ще одну третину цукру змішуємо з жовтками.
  3. Поєднуємо суміші, як тільки крем почне густішати – одразу знімаємо з плити.
  4. Готуємо водяну баню: у каструлю наливаємо трішки гарячої води.
  5. Розкладаємо крем по вогнетривких формочках та ставимо у каструлю.
  6. Запікаємо крем при 120 градусах впродовж години, він має бути густим.
  7. Даємо крему охолонути та ставимо на кілька годин у холодильник.
  8. Перед подачею робимо скоринку – для цього обробляємо поверхню десерту газовим пістолетом.

Смачного!