Лемківські голубці готували двох видів:

  • "скоромні" зі шкварками та сметаною,
  • "пісні", які робили саме на Різдво і подавали на Святу вечерю.

Вам сподобається Кращі, ніж торт: як приготувати королівські печінкові млинці до святкового столу

Рецепт лемківських голубців

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порцій: 8

Дивіться, як готують традиційні лемківські голубці:

Приготування:

  1. Листя білокачанної капусти відваріть у підсоленій воді.
  2. Для начинки змішайте терту на дрібній тертці та товчену картоплю в рівних пропорціях, сіль, перець, прянощі та часник. Посмажте на олії 2 подрібнені цибулини разом із грибами й також додайте до начинки.
  3. Пісні голубці тушкуються на томатній підливі, яку треба приготувати завчасно з томатів, підсмажених 2 цибулин та моркви.
  4. На дно каструлі покладіть листок капусти, а на нього – один біля одного скручені голубці, змащені вершковим маслом. Залийте їх окропом, поставте на плиту і тушкуйте 10 хвилин. Далі залийте томатну підливу і варіть до готовності.
  5. Зранку на Різдво скоромні голубці традиційно тушкують у сметані та подають на стіл. До страви додаються також сіль, перець та пряні трави до смаку.