Лиганці, або карпатські вареники – це давня українська страва, яка ззовні нагадує картопляні палюшки, але всередині вони з начинкою.

Читайте також Дитячі страви з куркою на щодень: соковиті мітболи, наґетси і котлети із сирною начинкою

Зазвичай лиганці можна скуштувати у місцевих закладах в Карпатах. Там їх подають з сирною або м'ясною начинкою. Існують також і солодкі лиганці, але найпопулярніші – солені.

Рецепт лиганців з сирною начинкою

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 4


Лиганці / Фото Рецепти

Приготування:

  1. Ретельно помийте картоплю та відваріть у підсоленій воді не знімаючи шкірки.
  1. Охолодіть відварену картоплю. Почистіть від шкірки та розімніть в пюре.
  1. Додайте до пюре яйце, сметану, трішки солі та крохмаль. Замісіть тісто.
  1. Сформуйте з нього невеличкі кульки та покладіть у кожну начинку з сиру та насіченого кропу.
  1. Начинені лиганці відваріть у підсоленій киплячій воді 7 – 10 хвилин.
  1. Лиганці готові. Смачного!

Рецепт мачанки до лиганців

Приготування:

  1. Наріжте сало кубиками та обсмажте на сковорідці.
  1. Наріжте цибулю дрібними кубиками та обсмажуйте разом з салом.
  1. Додайте сметани та перемішайте.
  1. Змішайте мачанку з дрібно нарізаним кропом та подавайте до столу. Смачного!