Укр Рус
18 травня, 21:40
1

Ліниві чебуреки: готуємо найпростішу вечерю з лаваша

Джерело:

Shuba

Приготуйте на вечерю ліниві чебуреки. Для них навіть не треба замішувати тісто.

Тістом для таких чебуреків буде лаваш. Обов'язково втільте в життя цей рецепт.

Буде смачно Неперевершена вечеря в одній пательні: рецепт курячих стегенець від Джеймі Олівера

Ліниві чебуреки

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 300 грамів тонкого лаваша;
– 100 грамів олії.
Для начинки:
– 300 грамів фаршу;
– 1 цибулина;
– сіль, перець до смаку.
Для кляру:
– 200 грамів борошна;
– 100 мілілітрів води;
– 1 яйце;
– сіль до смаку.

Приготування:

  1. Цибулю почистьте і подрібніть. З'єднайте цибулю, фарш, сіль, перець і добре перемішайте.
  2. Розгорніть лаваш і наріжте його смужками 15 на 45 сантиметрів. Покладіть фарш тонким шаром на один край лаваша у формі трикутника. Вільний край лаваша загорніть навколо начинки, щоб утворився трикутний конверт. Зробіть так усі чебуреки.
  3. Для кляру додайте в борошно воду, яйце, сіль і ретельно перемішайте віничком, щоб не було грудочок.
  4. Налийте олію на пательню і добре нагрійте. Занурюйте чебуреки у кляр і викладайте на гарячу пательню. Смажте на середньому вогні із двох боків по 4 хвилини до рум'яності. Викладайте готові чебуреки на паперовий рушник, щоб він увібрав зайвий жир.

Сподобався рецепт? Спробуйте приготувати соковиті іспанські котлетки.