Така страва сподобається усім вашим рідним. Відома кулінарка Тетяна Літвінова розповіла, як зробити її у духовці.

Варто спробувати Дуже м'ясний пиріг: готуємо легендарний бюрек без замішування тіста

Ледачі голубці

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 6

Дивіться, як приготувати ліниві голубці: відео

Приготування:

  1. Капусту промийте, загорніть у харчову плівку і відправте у мікрохвильовку на 15 хвилин при середній потужності.
  2. Тим часом цибулю і часник почистьте та подрібніть. Обсмажте на розігрітій з топленим вершковим маслом пательні до м'якості.
  3. Моркву помийте, почистьте і натріть на середню терку. Додайте смажену цибулю, яловичий фарш, рис, сіль, сушений часник, коріандр і 2 столові ложки томатного соусу. Добре вимішайте.
  4. Капусту розгорніть, від'єднайте від неї листки та зріжте потовщення. Викладіть частину листків на дно і боки форми, щоб вони звисали. Далі викладіть фарш і утрамбуйте. Зверху накрийте рештою листків і загорніть ті, які звисали.
  5. Змішайте решту томатної пасти й сметану. Посоліть, злегка перемішайте, змастіть заправкою пиріг і розрівняйте ложкою.
  6. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.