Такий м'ясний пиріг ідеально підійде до вечері. Спробуйте – вам сподобається.
Варто спробувати Найкращий рецепт улюбленої страви: готуємо фантастичну окрошку
М'ясний пиріг
- Час: 1 година
- Порцій: 6
Дивіться, як приготувати бюрек: відео
Приготування:
- Тісто філо завчасно розморозьте при кімнатній температурі.
- Для начинки до фаршу натріть картоплю і часник.
- Цибулю подрібніть і підсмажте на олії до золотистої скоринки, додайте фарш. Приправте улюбленими спеціями та за бажанням додайте томатну пасту. Смажте до готовності приблизно 10 хвилин.
- Форму для випікання змастіть олією або маслом.
- Для заливки змішайте гарячі вершки або воду з олією.
- Викладіть на дно лист тіста і складіть, як конверт. Далі викладіть 4 листи тіста по колу, щоб половина залишилася ззовні, а половина – всередині форми. Змастіть гарячою заливкою.
- В центрі викладіть ще 3 шари тіста. Кожен шар змащуйте заливкою. Викладіть половинку начинки, закрийте 3 шарами тіста, знову покладіть начинку і 3 шари тіста.
- Закрийте пиріг тістом, яке було зовні, та посипте сиром. На шар сиру покладіть ще 2 – 3 листи, змастіть жовтком і посипте кунжутом. Випікайте 35 – 45 хвилин при температурі 200 градусів.