Ліниві голубці: рецепт елементарної вечері від Тетяни Літвінової

14 серпня 2024, 20:59
Читать новость на русском

Смачну вечерю можна приготувати по-справжньому просто. Спробуйте скористатися цим рецептом лінивих голубців.

Така страва сподобається усім вашим рідним. Відома кулінарка Тетяна Літвінова розповіла, як зробити її у духовці.

Варто спробувати Дуже м'ясний пиріг: готуємо легендарний бюрек без замішування тіста

Ледачі голубці

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 700 грамів капусти;
– 200 грамів моркви;
– 200 грамів цибулі;
– 50 грамів рису;
– 500 грамів фаршу;
– 200 грамів томатного соусу;
– 2 зубчики часнику;
– 1,5 чайної ложки солі;
– 1 чайна ложка сушеного часнику;
– 1 чайна ложка меленого коріандру;
– 30 грамів топленого масла;
– 100 грамів сметани.

Дивіться, як приготувати ліниві голубці: відео

Приготування:

  1. Капусту промийте, загорніть у харчову плівку і відправте у мікрохвильовку на 15 хвилин при середній потужності.
  2. Тим часом цибулю і часник почистьте та подрібніть. Обсмажте на розігрітій з топленим вершковим маслом пательні до м'якості.
  3. Моркву помийте, почистьте і натріть на середню терку. Додайте смажену цибулю, яловичий фарш, рис, сіль, сушений часник, коріандр і 2 столові ложки томатного соусу. Добре вимішайте.
  4. Капусту розгорніть, від'єднайте від неї листки та зріжте потовщення. Викладіть частину листків на дно і боки форми, щоб вони звисали. Далі викладіть фарш і утрамбуйте. Зверху накрийте рештою листків і загорніть ті, які звисали.
  5. Змішайте решту томатної пасти й сметану. Посоліть, злегка перемішайте, змастіть заправкою пиріг і розрівняйте ложкою.
  6. Випікайте при 180 градусах 45 хвилин.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати домашню ковбасу зі свинини та курки.