Шеф-кухар і ведучий шоу "На ножах" і "Пекельна кухня" Алекс Якутов поділився своїм рецептом лінивих голубців. Він впевнений, що не потрібно витрачати купу часу на кухні, щоб приготувати базові святкові страви.

Буде смачно Як приготувати ідеальні курячі гомілки на Новий рік: особливий рецепт мегахрумкої страви

Рецепт лінивих голубців

  • Час: 1 година
  • Порцій: 5

Приготування:

  1. Помийте капусту. Відірвіть верхні листки й виріжте качан. Покладіть капусту у велику каструлю, залийте водою та додайте. Варіть на невеликому вогні, періодично знімаючи листки.
  2. Налийте трохи олії в пательню й злегка обсмажте проварені листочки капусти. Так вони стануть більш хрусткими та смачними.
  3. Потім налийте олію в іншу розігріту пательню, додайте свинячий фарш і смажте, помішуючи.
  4. Дрібно наріжте часник, цибулю, покладіть до фаршу та перемішайте. Додайте нарізані помідори, подрібнені петрушку, кріп і паприку. Доведіть до смаку сіллю та перцем. Смажте до готовності.
  5. Для соусу дрібно наріжте почищені моркву та цибулю. У невелику каструлю налийте вершки й вино. Трохи проваріть, після чого покладіть овочі та налийте воду. Додайте сіль, цукор, перець і варіть ще 10 хвилин. Процідіть.
  6. Викладіть листок капусти на тарілку, додайте 2 столові ложки м'ясної начинки. Накрийте іншим листком капусти та полийте соусом.