Для тих, хто не встигає: рецепт "лінивих" пампухів, які можна приготувати дуже швидко
23 грудня 2023,
21:35
Читать новость на русском
Джерело:
burczymiwbrzuchuПампухи – це обов'язковий атрибут святкового столу на Різдво та інші свята. Їх приготування потребує часу та зусиль, але завжди є способи полегшити собі життя.
Для тих, хто має обмаль часу на приготування святкового столу, можна скористатися "лінивим" варіантом приготування. Смак цих пампухів чудово доповнить ваш улюблений солодкий соус, варення або шоколад.
Цікаво Як приготувати ідеальні курячі гомілки на Новий рік: особливий рецепт мегахрумкої страви
Рецепт "лінивих" пампухів
Час: 30 хвилин + 1,5 години для підняття тіста
- Порцій: 4
– 600 грамів борошна;
– 250 грамів пісного сиру;
– 7 грамів сухих дріжджів;
– 300 мілілітрів теплого молока;
– 2 яйця;
– 2 столові ложки топленого масла;
– 3 чайні ложки ванільного цукру;
– дрібка солі;
– варення (для прикраси).
Приготування:
- У миску просіюємо борошно, додаємо сухі дріжджі, подрібнений сир, збиті яйця, розтоплене масло, цукор та сіль.
- Поступово вливаємо тепле молоко та замішуємо тісто.
- Перекладаємо тісто у тарілку, яка змащена олією, накриваємо кришкою та залишаємо на годину.
- Поверхню посипаємо борошном, викладаємо тісто та ділимо його на 10 частин.
- З кожної частинки формуємо круглу булочку.
- Викладаємо пампухи на деко, накриваємо та залишаємо на 30 – 40 хвилин.
- Ці пампухи потрібно готувати на пару, можна скористатися пароваркою або встановити у каструлю спеціальну сітку.
- Готуємо булочки 10 – 15 хвилин, готовність перевіряємо зубочисткою: якщо після проколювання на ній нічого не залишається, то пампухи вже готові.
- Подаємо з варенням, шоколадом або ванільним соусом.
Смачного!
Важливо знати: скільки часу потрібно варити сушені гриби.