Делікатес, що росте під ногами: готуємо розкішні смажені лисички з помідорами

17 червня 2024, 16:59
Читать новость на русском

Джерело:

Shuba

Лисички – дуже універсальні гриби. Їх можна смажити, тушкувати, варити чи навіть використовувати для начинки м'ясних рулетів.

Радимо приготувати лисички з помідорами. Така страва вразить ваших близьких.

Варто спробувати Раз, два – і готово: як приготувати фантастично смачну кабачкову запіканку

Лисички з помідорами

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів лисичок;
– 2 томати;
– 1 червоний болгарський перець;
– 1 цибулина;
– 2 зубчики часнику;
– сіль, перець до смаку;
– 40 грамів оливкової олії;
– зелень до смаку.

Приготування:

  1. Гриби ретельно промийте, покладіть у киплячу підсолену воду і проваріть 10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Наріжте лисички шматочками.
  2. Цибулю і часник очистьте і подрібніть. Розігрійте пательню з олією, обсмажте цибулю 5 хвилин. Додайте часник, просмажте ще 1 хвилину і викладіть гриби. Готуйте разом, помішуючи, 5 хвилин.
  3. Помідори та перець помийте. Помідори бланшуйте 1 хвилину в гарячій воді, потім зніміть шкірку і наріжте їх кубиками. З перцю видаліть серцевину і поріжте його квадратиками.
  4. Додайте помідори та перець на пательню з грибами. Посоліть, поперчіть і готуйте, помішуючи, 5 – 7 хвилин. Наприкінці додайте подрібнену зелень і перемішайте.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичні кабачкові оладки.