17 червня,
16:59
Делікатес, що росте під ногами: готуємо розкішні смажені лисички з помідорами
Джерело:
ShubaЛисички – дуже універсальні гриби. Їх можна смажити, тушкувати, варити чи навіть використовувати для начинки м'ясних рулетів.
Радимо приготувати лисички з помідорами. Така страва вразить ваших близьких.
Варто спробувати Раз, два – і готово: як приготувати фантастично смачну кабачкову запіканку
Лисички з помідорами
- Час: 40 хвилин
- Порцій: 4
– 500 грамів лисичок;
– 2 томати;
– 1 червоний болгарський перець;
– 1 цибулина;
– 2 зубчики часнику;
– сіль, перець до смаку;
– 40 грамів оливкової олії;
– зелень до смаку.
Приготування:
- Гриби ретельно промийте, покладіть у киплячу підсолену воду і проваріть 10 хвилин. Потім відкиньте на друшляк, щоб стекла вода. Наріжте лисички шматочками.
- Цибулю і часник очистьте і подрібніть. Розігрійте пательню з олією, обсмажте цибулю 5 хвилин. Додайте часник, просмажте ще 1 хвилину і викладіть гриби. Готуйте разом, помішуючи, 5 хвилин.
- Помідори та перець помийте. Помідори бланшуйте 1 хвилину в гарячій воді, потім зніміть шкірку і наріжте їх кубиками. З перцю видаліть серцевину і поріжте його квадратиками.
- Додайте помідори та перець на пательню з грибами. Посоліть, поперчіть і готуйте, помішуючи, 5 – 7 хвилин. Наприкінці додайте подрібнену зелень і перемішайте.