Литий Спартак: найпростіший рецепт мегасмачного торта на Різдво

22 грудня 2023, 23:31
Читать новость на русском

Джерело:

"Сім'я і дім"

Литий торт "Спартак" – простіший і смачніший, ніж класичний. Спробуйте приготувати його на свята і ви не залишитеся розчарованими.

Ніякого розкочування коржів не потрібно. Тісто просто заливається на деко.

Буде смачно Як приготувати ідеальні курячі гомілки на Новий рік: особливий рецепт мегахрумкої страви

Литий торт "Спартак"

  • Час: 2 години
  • Порцій: 10
Інгредієнти для коржів:
– 4 яйця;
– 150 мілілітрів жирної сметани;
– 1 склянка цукру;
– 6 столових ложок розтопленого масла;
– 1 столова ложка рідкого меду;
– 1 чайна ложка соди;
– 1 столова ложка оцту;
– 4 столові ложки какао;
– 1,3 склянки борошна.

Приготування:

  1. Збийте яйця з цукром до пухкості. Додайте сметану, розтоплене масло, мед та погашену оцтом соду. Легко збийте.
  2. Борошно змішайте з какао і введіть в рідку масу, перемішайте. Готове тісто буде, як густа сметана.
  3. Випікайте на силіконовому килимку, щедро змащеному олією пекарському папері або змащеному маргарином деко.
  4. Набирайте тісто ложкою і тонко розмащуйте. Печіть при 190 градусах орієнтовно 4 – 8 хвилин. Коржі добре відстають, якщо постоять 30 секунд.
  5. Готові коржі краще не складайте один на один, бо вони можуть склеїтися. Виходить приблизно 10 коржів по 20 сантиметрів в діаметрі.
  6. Зробіть заварний крем з маслом на 0,6 – 0,7 літра молока. Перемастіть ним коржі, покладіть зверху рівну дошку та залиште на ніч. Зранку прикрасьте до свого смаку.

Любите солоденьке? Спробуйте ще приготувати торт "Бите скло" – його навіть не треба випікати!