Шеф-кухар та суддя "Мастер Шеф" поділився рецептом приготування баранини, який він опублікував на своїй сторінці в соцмережі інстаграм.

Баранячу лопатку можна подавати з картопляним пюре, полентою або будь-яким іншим вашим улюбленим гарніром.

Порада від шефа, якщо ви готуватимете до м'яса картоплю, полийте її трюфельною олією та посипте сиром Пармезан.

Читайте також Рецепт святкової качки фаршированої яблуками від Володимира Ярославського

Як приготувати лопатку баранчика

  1. Ретельно помийте м'ясо, зріжте зайвий жир з лопатки. Пам'ятайте, чим молодше м'ясо барана, тим ніжнішим воно буде.
  2. Почистіть часник від лушпиння та нашпигуйте ним та морковкою лопатку.
  3. Змішайте сіль та духмяний чорний перець – натріть ним м'ясо. Збризніть лопатку червоним вином та залишіть на ніч в холодильнику ретельно накривши харчовою плівкою.
  4. Зранку сформуйте з фольги човник, викладіть туди лопатку та додайте ще трішки вина – 200 мл.
  5. Викладіть на м'ясо трави: розмарин, тим'ян, можна натерти аджикою. Закрийте човник з фольги конвертиком або покладіть в рукав для випікання.
  6. Розігрійте духовку до 150 градусів, випікайте баранину близько години, далі зменште на 110-120 градусів та готуйте ще 4-5 годин.
  7. Відкрийте духовку, зніміть рукав або фольгу та збільште температуру до 220 градусів. Час від часу поливайте соком м'ясо, щоб утворилася хрустка скоринка.
  8. Дістаньте м'ясо з духовки, сік, що залишився з лопатки процідіть, трішки випарте на сковорідці та додайте 50-100 г вершкового масла. З'єднайте з соусом Ру – соус для баранини готовий. Смачного!