29 квітня,
                    18:05
                
                Львівський сирник: рецепт від Пекельного Шефа Микити Єфанова
Джерело:
Новий каналНайсмачніший сирний десерт – львівський сирник. Микита Єфанов підготував рецепт солодкої випічки, який ви легко можете приготувати вдома на Великдень.
Су-шеф "Пекельної кухні" (Новий канал) Микита Єфанов рекомендує приготувати легендарний десерт до свята. Смак та аромат випічки – неперевершений.
Читайте також Сімейний рецепт сирної паски від Ольги Мартиновської
Рецепт львівського сирника
Інгредієнти:– 400 грамів кисломолочного сиру 5%;
– 3 яйця;
– 5 грамів ванільного цукру;
– 5 грамів розпушувача;
–100 грамів родзинок;
–150 грамів коньяку або рому;
– 1 апельсин (цедра);
– дрібка солі. Інгредієнти для прикрашання:
– 100 грамів цукру;
– 100 грамів вершків 30-33%.
 
Львівський сирник від Микити Єфанова/ Новий канал
- Родзинки помийте, залийте окропом для набухання. Зцідіть воду, залийте ромом або коньяком.
 - В окремій мисці збийте сир до однорідної консистенції, додайте цедру апельсина, ванільний цукор, жовтки.
 - Білки з дрібкою солі збийте у пишну піну, викладіть поступово у миску з сиром, обережно перемішайте.
 - У форму викладіть тісто.
 - Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись протягом 40 хвилин, залиште у духовій шафі для охолодження - на ніч.
 - Для приготування глазурі у каструлі розтопіть цукор, до утворення карамелі, додайте вершки, перемішайте, полийте сирник.
 - Готовий сирник викладіть на тарілку, розріжте на порції. Смачного!