Цю підливку зазвичай готують зі сухих грибів. Спробуйте – вам сподобається.
Варто спробувати Як по-корейськи, але краще: готуємо моркву по-грузинськи
Рецепт галицької мачанки
- Час: 60 хвилин
- Порцій: 10
Приготування:
- Сухі гриби залийте окропом і лишіть на 25 хвилин. Потім воду злийте, а гриби наріжте невеликими шматочками
- Влийте на пательню олію, покладіть подрібнену цибулю і на середньому вогні обсмажте 6 хвилин.
- Паралельно на сухій пательні на великому вогні обсмажте до коричневого кольору борошно. Його треба постійно перемішувати, щоб не згоріло.
- Висипте борошно в холодну воду і все вимішайте до однорідності.
- Далі через сито перелийте воду з борошном у пательню, щоб не лишилось грудочок.
- Додайте також гриби, сіль, перець і сушений часник. Перемішуючи на малому вогні тушкуйте близько 20 – 25 хвилин.
- Потім додайте кілька ложок сметани або вершків і протушкуйте, перемішуючи, ще 10 – 12 хвилин.