Макарони з сиром, або як їх називають американці – мак енд чіз, супер ситна та швидка страва, яка сподобається кожному. Не важливо чи дорослий ви, чи дитина – ця страва стане улюбленої у родині.

Читайте також М'ясо танутиме в роті: простий рецепт курячих гомілок у вині

Маленькі макарони у кремово-сирному соусі, які легко може приготувати кожен стануть справжнім відкриттям для поціновувачів смачно попоїсти. А рецептом поділився український шеф-кухар та ресторатор Володимир Ярославський.

Рецепт макаронів з сиром від шеф-кухаря

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4

Приготування:

  • Для приготування сирного соусу розтоплюємо вершкове масло у сотейнику, додаємо борошно та швидко перемішуємо на середньому вогні. Зніміть з вогню.
  • Коли борошно охолоне, додаємо до нього 100 мілілітрів молока і перемішуємо.
  • Окремо нагріваємо свіже, доведене до кипіння молоко з вершками, тоді вже додаємо ру (молоко з борошном) і заварюємо соус бешамель.
  • Одразу у соус додаємо сіль, тертий мускатний горіх і тертий сир чедер (200 грамів), помішуємо поки він не розтане. За бажанням додаємо підкопчену паприку.
  • У киплячу підсолену воду кидаємо макарони і відварюємо по часу, який вказаний на пачці. Зливаємо через сито. У соус додаємо гарячі макарони, перемішуємо та перекладаємо у жаротривку форму для запікання.
  • Зверху натираємо сиром і запікаємо до рум’яної скоринки.

Смачного!

Зберігайте страву у холодильнику 3 – 4 дні.