Без загусників: готуємо малинове варення за найкращим класичним рецептом
11 серпня 2024,
19:59
Читать новость на русском
Джерело:
ShubaМалинове варення є улюбленим для багатьох українців. Найкраще готувати його за класичним рецептом.
Вам не потрібно буде купувати жодні особливі інгредієнти. Потрібні лише свіжі ягоди, цукор та лимонний сік.
Варто спробувати Свекруха благатиме про рецепт: готуємо варення з кабачків з ананасами
Малинове варення
- Час: 1 година 10 хвилин
- Порцій: 5
– 1 кілограм малини;
– 1 кілограм цукру;
– 60 мілілітрів лимонного соку.
Приготування:
- Малину добре помийте, переберіть і видаліть плодоніжки. Покладіть у каструлю і засипте половиною цукру. Залиште на 3 – 4 години, щоб ягоди пустили сік.
- Потім на невеликому вогні доведіть до кипіння, засипте решту цукру і закип'ятіть. Зменште вогонь до мінімального і варіть ще 5 – 7 хвилин, помішуючи та знімаючи піну.
- Відставте з вогню і знову залиште на 3 – 4 години. Далі прокип'ятіть 5 – 7 хвилин на маленькому вогні. Додайте лимонний сік і перемішайте.
- Гаряче варення розлийте в сухі стерильні банки та закрийте металевими кришками. Дайте охолонути при кімнатній температурі. Зберігайте у сухому прохолодному місці.