15 червня,
14:58
Ідеальні, як у мами: готуємо хрумкі малосольні огірки
Джерело:
zaxid.netМалосольні огірки ідеально пасують до будь-якої страви. Особливо смачно, коли вони виходять хрумкими.
Малосольні огірки готуються дуже просто. Скористайтеся цим перевіреним часом рецептом.
Варто спробувати Дивовижно просто: готуємо фантастичну кабачкову ікру
Малосольні огірки
- Час: 30 хвилин + 4 години
- Порцій: 6
– 2 кілограми огірків;
– 3 столові ложки солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 4 – 6 парасольок кропу;
– 1 – 2 листи хрону;
– 2 – 3 листки смородини чи вишні;
– 2 – 3 лаврові листки;
– 8 горошин чорного перцю;
– 5 зубчиків часнику;
– невеликий стручок червоного гострого перцю;
– 1,5 – 2 літри води.
Приготування:
- Огірки замочіть у холодній воді приблизно на 4 години. Потім трошечки обріжте їх з обох боків.
- У холодній воді розчиніть сіль та цукор.
- У банку покладіть половину кропу, зелень, додайте перець та частину очищеного часнику.
- Покладіть огірки, зверху викладіть парасольки кропу та часник, що залишилися. Залийте розсолом, закрийте кришкою чи тарілкою.
- Малосольні огірки будуть готові вже за добу. Після цього їх потрібно поставити у холодне місце.