Паска "Золотава": мамин рецепт ідеальної святкової випічки
2 травня 2024,
22:08
Читать новость на русском
Джерело:
bizhuk.anastasiyaПаска "Золотава" вразить кожного своїм смаком. Адже вона нагадує ту саму мамину святкову випічку.
Обов'язково спробуйте втілити в життя цей рецепт. Така паска точно сподобається всім.
Варто спробувати Казково смачні та швидко готуються: ідеальна підбірка страв на Великдень – прості рецепти
Паска "Золотава"
- Час: 1 година 30 хвилин
- Порцій: 6
– 1 кілограм борошна;
– 400 мілілітрів молока 3,2%;
– 10 жовтків;
– 100 грамів пресованих дріжджів;
– 200 грамів масла 82%;
– 300 грамів цукру;
– 200 грамів родзинок;
– 0,5 чайної ложки солі;
– цедра 1 лимона.
Для глазурі:
– 1 білок;
– 150 грамів пудри;
– 1 столова ложка лимонного соку.
Приготування:
- Залийте дріжджі теплим молоком, додайте 100 грамів цукру і 200 грамів борошна. Перемішайте та поставте в тепле місце. Опара має зрости вдвічі.
- Після цього додайте решту цукру, жовтки, сіль та борошно. Натріть на дрібній терці лимонну цедру.
- Вимішайте тісто, додайте розтоплене, але охолоджене масло. Місіть тісто доти, доки воно не почне відставати від рук. Після цього додайте родзинки.
- Накрийте рушником миску з тістом та поставте її в тепле місце. Коли воно виросте вдвічі, вимісіть його ще раз і знову лишіть у теплі.
- Викладіть тісто у форму на третину об'єму. Дайте йому знову вирости вдвічі.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Маленькі пасочки випікайте 15 – 20 хвилин, а великі – 25 – 30.
- Тим часом приготуйте глазур. Цукрову пудру, лимонний сік та яєчний білок збийте до однорідної білої маси. Намастіть цією масою паски та прикрасьте на свій смак.