Мандаринова панна кота стане не тільки окрасою святкового столу, а й справжнім Новорічним десертом, який підкорить вас з першої ложки.
Читайте також Як швидко приготувати апетитну курочку: 3 рецепти на сковорідці та у духовці
Цей тришаровий десерт родом з Італії. Для його приготування вам не потрібна духовка, що зараз дуже актуально.
Рецепт мандаринової пана коти
- Час: 2 – 3 години
- Порції: 4
Приготування:
- Желатин для вершкового і мандаринового шару, заливаємо холодною водою.
- Щоб приготувати вершковий шар з'єднуємо вершки, ваніль, цукор, підігріваємо. Вершки мають стати гарячими, але не кипіти. Знімаємо з вогню, додаємо набухлий желатин і розмішуємо до розчинення желатину. Охолоджуємо до кімнатної температури і розливаємо по склянках. Кладемо в холодильник.
- ️Залишаємо 100 – 150 мілілітрів з вершкового шару для середнього шару.
- Щоб приготувати мандариновий шар чистимо мандарини, збиваємо блендером і проціджуємо сік. З'єднуємо сік, цукор, підігріваємо, щоб сік став гарячим. Знімаємо з вогню і додаємо набухлий желатин, розмішуємо до розчинення желатину.
- ️Для вершкового мандаринового шару з'єднуємо 150 мілілітрів рідини з вершкового шару і 100 мілілітрів рідини з мандаринового шару і розливаємо по склянках з охолодженим першим шаром. Знову охолоджуємо.
- ️На охолоджений середній шар розливаємо мандариновий шар. Знову охолоджуємо.
Смачного!
На охолодження кожного шару йде 1 година. Якщо мандариновий шар у вас застигне на поверхні доки чекатимете охолодження середнього шару – просто знову підігрійте на вогні і желатин розтане.