Три найкращі рецепти маринадів для шашлику

12 червня 2023, 11:23
Читать новость на русском

Джерело:

М'ясоторія

На вихідних погода обіцяє бути сонячною, а це означає, що настав час відпочинку на природі. Ми пропонуємо вам обрати свіже м'ясо та як слід замаринувати його для найкращого смаку.

Ми дібрали три рецепти найкращих маринадів для шашлику, які ви з легкістю можете повторити вдома. Обирайте свіже м'ясо, та готуйте із задоволенням.

Читайте також Смачний вибір для маленьких гурманів: чому курячі гомілки так подобаються дітям

Серед переліку три найпопулярніші маринади: на кефірі, з гірчицею та майонезом та з ківі.

Маринад з кефіром

Інгредієнти:
 – 500 грамів свинини;
 – 1 літр кефіру;
 – 2 головки ріпчастої цибулі;
 – сіль, чорний мелений перець, кінза.

Приготування:

  • Свинину нарізаємо шматками.
  • Викладаємо м'ясо одним шаром, далі додаємо кільця цибулі. Солимо, перчимо та посипаємо кінзою.
  • Заливаємо кефіром. Потім повторюємо те ж саме, зробивши другий шар.
  • Маринуємо все в холодильнику добу.

Маринад з ківі

Інгредієнти:
 – 1 кілограм будь-якого м'яса;
 – 3 – 4 великі цибулини;
 – 1 ківі;
 – 1 склянка мінеральної води з газом;
 – сіль, спеції.

Приготування:

  • Змішуємо великі шматки м'яса з цибулею і спеціями. Перекладаємо в каструлю або емальований посуд і заливаємо мінералкою так, щоб покрити всі шматочки.
  • Прибираємо в холодильник на 10 – 12 годин.
  • Готуємо з ківі кашку. Залежно від виду м'яса задаємо час, коли додати кашку: в яловичину – за 1,5 години до приготування, в баранину – за 40 хвилин, у свинину – за 20 хвилин.
  • Маринад готовий.

Гірчичний маринад

Інгредієнти:
 – 1 столова ложка гірчиці;
 – 2 столова ложка майонезу;
 – 4 – 5 цибулин;
 – чорний перець;
 – 1 лимон;
 – лавровий лист;
 – хмелі-сунелі;
 – сіль.

Приготування:

  • Свинина і гірчично-майонезний соус дуже добре поєднуються. М'ясо нарізаємо шматками, змішуємо з сіллю, перцем, хмелі-сунелі, майонезом і гірчицею.
  • Викладаємо шарами: шар м'яса, шар цибулі. Зверху заливаємо соком лимона. Залишаємо на годину в теплі, а потім перекладаємо в холодильник на 5 – 7 годин.

Смачного!

Сподобалися рецепти? спробуйте також приготувати на зиму варення з полуниці. Це дуже смачно і легко!