Ви забудете про квашену капусту: рецепт найкращої закуски від зіркового судді "МастерШеф"

3 січня 2024, 16:10
Читать новость на русском

Капусту можна не лише заквасити, а й замаринувати. Смачна та хрумка закуска буде готовою вже через кілька годин.

Суддя проєкту "МастерШеф" Володимир Ярославський поділився своїм простим рецептом. Для нього вам потрібні лише найпростіші інгредієнти та трохи часу.

Варто спробувати Ваше життя поділиться на до та після: готуємо Біг Мак з лаваша, який розірвав інстаграм

Рецепт маринованої капусти

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 6
Інгредієнти:
– 300 грамів капусти;
– 250 грамів води;
– 30 грамів яблучного оцту;
– 10 грамів солі;
– 30 грамів цукру;
– трішки гвоздики, зірочка бадьяну, коріандр, фенхель;
– олія за бажанням.

Приготування:

  1. Капусту тоненько нашаткуйте, добре перемніть з сіллю і помістіть у півлітрову банку.
  2. Воду з усіма спеціями, цукром і оцтом доведіть до кипіння.
  3. Залийте капусту щойно знятим з плити маринадом. Зверху можна додати трохи олії.
  4. Ще гарячу банку поставте у гарячу воду хвилин на 10 – 15, щоб капуста добре промаринувалася. Охолодіть і дайте постояти до вечора. Якщо залишити капусту маринуватися на 1 – 2 дні, її смак стане ще кращим.

Сподобався рецепт? Спробуйте ще приготувати смачну намазку з оселедця та сиру – вона чудово підійде до святкового столу.