Маринована квасоля прекрасно доповнює пасту, сирну або м'ясну дошку. Також її можна використати як поживну закуску, використавши лаваш та улюблений соус. Якщо у вас зникне світло – вона наситить ваш організм та дозволить смачно поїсти без потреби шукати можливості її розігріти.

До речі Рибні наґетси для всієї родини: підійдуть до пісного столу

Дехто знімає з квасолі шкірку, але це може призвести до того, що маринад перебере на себе абсолютно усі смакові акценти. Якщо ви не впевнені у тому, що прагнете саме до такого результату, то вдаватися до такого кроку не варто.

Рецепт маринованої квасолі

Час: 20 хвилин + 12 годин

Порцій: 2 маленькі баночки

Заготовка, яка завше стане у пригоді / Фото Cztery Fajery

Інгредієнти:

  • 400 грамів квасолі;
  • 6 столових ложок винного або яблучного оцту;
  • 9 столових ложок оливкової олії;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 – 3 столові ложки дрібно нарізаної улюбленої зелені;
  • цедра половини лимона;
  • пів чайної ложки солі;
  • пів чайної ложки чорного перцю;
  • пів чайної ложки коріандру, гірчиці або кмину.

Приготування:

  1. Кип'ятимо велику кількість підсоленої води. Опускаємо квасолю у кип'яток та варимо 5 хвилин. Зливаємо гарячу воду та перекладаємо квасолю у холодну воду, щоб вона вистигла.
  2. Змішуємо оцет, олію, часник, трави, сіль та перець. Добре перемішуємо маринад.
  3. З'єднуємо квасолю з маринадом.
  4. Закриваємо квасолю у банки та залишаємо на 12 годин. Зберігати продукт у холодильнику можна впродовж двох тижнів.

Смачного!