Наґетси з риби особливо актуальні до пісного Різдвяного меню. Для страви підійде будь-яка біла риба, але найсмачнішими вони будуть з минтаєм. Окрім того, що рибні наґетси ідеально підходятьдо пісного столу, вони щей вважаються популярною стравою вуличної їжі. А хто ж не любить стріт-фуд?!

Читайте також Швидко та ситно: як приготувати традиційні німецькі ковбаски на сковорідці

Минтай також доволі доступна та бюджетна риба. Подавайте страву з відварною картоплею, улюбленою кашею або свіжим салатом.

Рецепт рибних наґетсів

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 2 – 4

Приготування:

  • Рибне філе без кісток та шкіри віджимаємо від зайвої вологи, якщо воно розморожене. Нарізаємо шматочками.
  • На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо нарізану цибулю до початку золотистого кольору.
  • У чаші блендера з'єднуємо рибу, цибулю, яйце, вершки, сіль та білий мелений перець, якщо любите. Все подрібнюємо до утворення однорідного фаршу.
  • Маленьку дошку чи деко обтягуємо харчовою плівкою і ложкою викладаємо невеликі, тоненькі вироби будь-якої форми. Для дітей можна через форму рибки.


Рибні наґетси / Фото Nmami Life

  • Відправте їх в морозилку до замороження.
  • Для кляру з'єднуємо борошно, крохмаль та спеції. Додаємо води і замішуємо тісто. Кляр має бути густим, як кондитерські вершки.
  • Дістаємо наґетси з морозилки, одразу занурюємо у борошно, потім у кляр і обсмажуємо у фритюрі приблизно 3 – 5 хвилин. Температура олії 180 – 170 градусів.
  • Готові наґетси викладаємо на паперову серветку, щоб вийшов надлишковий жир і подаємо гарячими!

Смачного!

На етапі замороження, рибні наґетси можна перекласти у пакет чи контейнер та зберігати до місяця.