Наґетси з риби особливо актуальні до пісного Різдвяного меню. Для страви підійде будь-яка біла риба, але найсмачнішими вони будуть з минтаєм. Окрім того, що рибні наґетси ідеально підходятьдо пісного столу, вони щей вважаються популярною стравою вуличної їжі. А хто ж не любить стріт-фуд?!
Читайте також Швидко та ситно: як приготувати традиційні німецькі ковбаски на сковорідці
Минтай також доволі доступна та бюджетна риба. Подавайте страву з відварною картоплею, улюбленою кашею або свіжим салатом.
Рецепт рибних наґетсів
- Час: 40 хвилин
- Порції: 2 – 4
Приготування:
- Рибне філе без кісток та шкіри віджимаємо від зайвої вологи, якщо воно розморожене. Нарізаємо шматочками.
- На розігрітій сковорідці з олією обсмажуємо нарізану цибулю до початку золотистого кольору.
- У чаші блендера з'єднуємо рибу, цибулю, яйце, вершки, сіль та білий мелений перець, якщо любите. Все подрібнюємо до утворення однорідного фаршу.
- Маленьку дошку чи деко обтягуємо харчовою плівкою і ложкою викладаємо невеликі, тоненькі вироби будь-якої форми. Для дітей можна через форму рибки.
Рибні наґетси / Фото Nmami Life
- Відправте їх в морозилку до замороження.
- Для кляру з'єднуємо борошно, крохмаль та спеції. Додаємо води і замішуємо тісто. Кляр має бути густим, як кондитерські вершки.
- Дістаємо наґетси з морозилки, одразу занурюємо у борошно, потім у кляр і обсмажуємо у фритюрі приблизно 3 – 5 хвилин. Температура олії 180 – 170 градусів.
- Готові наґетси викладаємо на паперову серветку, щоб вийшов надлишковий жир і подаємо гарячими!
Смачного!
На етапі замороження, рибні наґетси можна перекласти у пакет чи контейнер та зберігати до місяця.