Укр Рус
8 грудня, 19:19
3

Мариновані печериці за лічені хвилини: готуємо вишукану холодну закуску до свят

Основні тези
  • Стаття пропонує рецепт приготування маринованих печериць як універсальної закуски для святкового столу.
  • Цей рецепт вирізняється використанням меду для маринаду, що додає страві унікального смаку, зберігаючи при цьому корисні властивості грибів.

Мариновані печериці з медом – це універсальна та водночас корисна закуска, яка чудово пасує до будь-якого святкового столу. У цьому рецепті маринад готується виключно на основі меду, яблучного оцту, спецій та ароматних трав.

Перед маринуванням печериці необхідно коротко проварити. Проте навіть після цього гриби збережуть частину корисних речовин: калій, фосфор, мідь, селен, більшість вітамінів групи B, інформує 24 Канал з посиланням на Shuba.

Буде смачно Як правильно засолити скумбрію: найпростіший спосіб приготувати улюблену рибу

Рецепт маринованих печериць з медом 

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти
– 400 грамів печериць; 
– 2 зубчики часнику. 
Для маринаду
– 1 столова ложка меду; 
– 2 столові ложки яблучного оцту; 
– 2 столові ложки олії; 
– 0,5 чайної ложки солі; 
– 0,25 чайної ложки меленого чорного перцю; 
– 1 лавровий листок; 
– 0,5 чайної ложки сушеного чебрецю.

Приготування:

  1. Покладіть печериці в каструлю, залийте невеликою кількістю води, доведіть до кипіння та варіть 5 – 7 хвилин. Злийте воду через друшляк.
  2. У невеликому сотейнику змішайте олію, мед, оцет, сіль, перець, лавровий лист і сушені трави. Нагрійте до легкого кипіння і потримайте 20 – 30 секунд – цього достатньо, щоб мед повністю розчинився.
  3. Перекладіть відварені печериці у миску чи банку, додайте тонко нарізаний часник. Залийте гарячим маринадом і добре перемішайте.
  4. Залиште гриби охолонути до кімнатної температури, після чого накрийте і поставте в холодильник на 6 – 8 годин або на ніч. 

Як чистити печериці?

Печериці потребують дбайливої підготовки, щоб повністю зберегти свій смак та структуру. Передусім їх не рекомендують мити під сильним струменем води – гриби швидко вбирають вологу, через що стають водянистими й втрачають аромат, пише Beszamel.

Найкраще очищати їх за допомогою вологої серветки або м’якої щіточки, акуратно знімаючи залишки ґрунту з поверхні капелюшка та ніжки. Щодо зрізання шкірки, то це не обов’язковий етап, але іноді він потрібен для великих або менш свіжих грибів. 

Що ще приготувати на вечерю?

  • Лінива лазанья точно сподобається вашим близьким. Цей рецепт не потребує ні багато часу, ні шалених зусиль. 

  • А цей рулет з лаваша стане ідеальним варіантом перекусу під час тривалих відключень світла.