Перед маринуванням печериці необхідно коротко проварити. Проте навіть після цього гриби збережуть частину корисних речовин: калій, фосфор, мідь, селен, більшість вітамінів групи B, інформує 24 Канал з посиланням на Shuba.
Буде смачно Як правильно засолити скумбрію: найпростіший спосіб приготувати улюблену рибу
Рецепт маринованих печериць з медом
- Час: 30 хвилин
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 400 грамів печериць;
– 2 зубчики часнику.
Для маринаду:
– 1 столова ложка меду;
– 2 столові ложки яблучного оцту;
– 2 столові ложки олії;
– 0,5 чайної ложки солі;
– 0,25 чайної ложки меленого чорного перцю;
– 1 лавровий листок;
– 0,5 чайної ложки сушеного чебрецю.
Приготування:
- Покладіть печериці в каструлю, залийте невеликою кількістю води, доведіть до кипіння та варіть 5 – 7 хвилин. Злийте воду через друшляк.
- У невеликому сотейнику змішайте олію, мед, оцет, сіль, перець, лавровий лист і сушені трави. Нагрійте до легкого кипіння і потримайте 20 – 30 секунд – цього достатньо, щоб мед повністю розчинився.
- Перекладіть відварені печериці у миску чи банку, додайте тонко нарізаний часник. Залийте гарячим маринадом і добре перемішайте.
- Залиште гриби охолонути до кімнатної температури, після чого накрийте і поставте в холодильник на 6 – 8 годин або на ніч.
Як чистити печериці?
Печериці потребують дбайливої підготовки, щоб повністю зберегти свій смак та структуру. Передусім їх не рекомендують мити під сильним струменем води – гриби швидко вбирають вологу, через що стають водянистими й втрачають аромат, пише Beszamel.
Найкраще очищати їх за допомогою вологої серветки або м’якої щіточки, акуратно знімаючи залишки ґрунту з поверхні капелюшка та ніжки. Щодо зрізання шкірки, то це не обов’язковий етап, але іноді він потрібен для великих або менш свіжих грибів.
Що ще приготувати на вечерю?
Лінива лазанья точно сподобається вашим близьким. Цей рецепт не потребує ні багато часу, ні шалених зусиль.
А цей рулет з лаваша стане ідеальним варіантом перекусу під час тривалих відключень світла.


