Укр Рус
3 листопада, 23:28
2

Застрибуємо в останній вагон: маринуємо помідори, які завжди знадобляться

Основні тези
  • Мариновані помідори є ідеальною закускою для будь-якого застілля.
  • Рецепт потребує помідорів, лаврового листя, петрушки, цибулі, чорного перцю, хрону, кропу, солі, цукру та оцту.

Мариновані помідори – ідеальна закуска, про яке б застілля не йшлося. І зробити їх ще простіше, аніж збігати до магазину.

Мариновані помідори – це закуска, яка додасть колориту буденній трапезі і яскраво підкреслить настрій святкового столу. 24 Канал пропонує не додавати собі турбот та заготувати помідори за рецептом порталу Cookpad

Читайте також Це ще краще за "Шубу": закуска з буряка та оселедця, яку розхвалюють на всі боки

Як смачно замаринувати помідори? 

  • Час: 1 година
  • Порцій: одна 3-літрова банка

Інгредієнти
– помідори;
– 3 – 4 лаврові листки;
– 5 – 6 гілочок петрушки;
– 1 цибуля;
– 4 – 6 горошин чорного перцю;
– 1 листок хрону; 
– 1 суцвіття кропу (за бажанням);
–  100 грамів солі; 
– 100 грамів цукру;
– 100 мілілітрів оцту. 

Приготування

  1. Виберіть середні, щільні помідори, добре їх помийте.
  2. На дно стерильних банок викладіть шматочок хрону, кілька горошин перцю, лавровий лист, нарізану кільцями цибулю, кріп і петрушку.
  3. Потім щільно, але без натискання, укладіть помідори. Залийте окропом до верху, накрийте кришками та залиште на 5 хвилин.
  4. Після цього злийте воду в каструлю, закип’ятіть її ще раз і повторно залийте помідори ще на 5 хвилин.
  5. Потім знову злийте рідину, додайте у неї сіль, цукор і оцет, доведіть до кипіння й залийте банки маринадом.
  6. Швидко закатайте, переверніть догори дном і вкутайте до повного охолодження.
  7. Якщо ж після першого заливання шкірка на помідорах потріскала, достатньо зробити лише дві заливки.

Або ж скористайтеся літнім рецептом з TikTok viktoria_food0, який також подарує чудовий результат. 

Які страви варто спробувати?