Як приготувати мариновані помідори на зиму: п'ять рецептів на 1 літрову банку
Закрити помідорина зиму – задання №1 для кожної господині. Ми підготували для вас п'ять рецептів маринованих помідорів на будь-який смак: по-грузинськи, солодкі помідори та без розсолу. Обирайте, який вам довподоби та нумо готувати разом.
Щоб зимою смачно частуватися домашніми консерваціями, настав час готувати їх саме зараз. Мариновані помідори підійдуть до будь-якого гарніру чи м'ясної страви. Всі рецепти маринованих помідорів розраховані на 1 літрову банку. В разі зміни пропорцій, дивіться підказку в прописаних порціях рецепта.
Читайте також Консервація з кабачків: рецепти ікри на зиму на будь-який смак
Мариновані помідори половинками
- Час: 60 хвилин
- Порції: 1 літрова банка
Мариновані помідори / Фото Кухар
– помідори "сливики";
– лавровий лист;
– гвоздика;
– петрушка;
– цибуля ріпчаста;
– 2 чайні ложки цукру;
– 1 столова ложка оцту;
– 1 чайна ложка солі.
Приготування:
- Ретельно помийте овочі. Розріжте помідори навпіл.
- На дно банки покладіть 1 лавровий лист, 1 гвоздику, гілочку петрушки, кілька кружечків цибулі.
- Викладіть зверху половинки помідорів.
- Залийте помідори на 10 – 15 хвилин окропом. Злийте назад в каструлю.
- У каструлі доведіть до кипіння воду, влийте оцет та додайте сіль і цукор – перемішайте. Вилийте все назад в банку та стерилізуйте протягом 15 хвилин. Закрийте кришками та поставте верх дном.
- Гарячі банки накрийте теплим рушником та залишіть охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Помідори готові. Смачного!
Солодкі мариновані помідори з медом
- Час: 60 хвилин
- Порції: 3 літрові банки
Мариновані помідори / Фото Наш день
– маленькі тверді помідори;
– 1 головка часнику;
– 23 столові ложки солі;
– 6 столових ложок меду;
– 3 суцвіття кропу;
– 2 листки хрону;
– 6 листків чорної смородини;
– 6 штук суцвіть гвоздики;
– 9 горошин чорного перцю;
– 2,5 літри води.
Приготування:
- Ретельно помийте помідори, зріжте верхівки та зробіть в центрі надрізи.
- Часник наріжте пластинками та нашпигуйте помідори.
- У стерилізовані банки викладіть хрін, кріп, листя смородини та помідори.
- Перелийте воду в каструлю, додайте перець, гвоздику, сіль, мед та доведіть до кипіння.
- Залийте помідори окропом та накрийте кришками. Залишіть помідори настоятися 5 – 10 хвилин.
- Злийте маринад та знову доведіть до кипіння.
- Повторіть цей процес два рази. Закрийте банки кришками та переверніть.
- Накрийте банки теплим рушником та охолодіть при кімнатній температурі.
- Мариновані помідори готові. Смачного!
Помідори по-грузинськи
- Час: 40 хвилин
- Порції: 1 літрова банка
Мариновані помідори / Фото Їсти
– помідори;
– ½ моркви;
– 1 болгарський перець;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 1 зубчик часнику;
– 1 чайна ложка солі;
– 30 грамів цукру;
– 30 мілілітрів оцту 9%;
– кріп;
– петрушка;
– чорний перець горошком.
Приготування:
- Наріжте моркву кільцями. Викладіть її на дно банки разом з часником та зеленню.
- Наріжте почищений перець та цибулю шматочками, викладіть на дно банки. Зверху додайте помідорів.
- Закип'ятіть воду та залийте окропом овочі. Накрийте банки кришками та залишіть на 20 хвилин.
- Злийте воду в каструлю та додайте цукор, сіль, перець і знову доведіть до кипіння.
- Влийте в банку оцет та залийте гарячим маринадом. Закатайте заготовки кришками та переверніть догори дном.
- Накрийте банки теплим рушником та охолодіть при кімнатній температурі.
- Мариновані помідори готові. Смачного!
Зелені помідори з морквою
- Час: 40 хвилин
- Порції: 2 – 3 банки
Мариновані помідори / Фото 1000 меню
– зелені помідори;
– морква;
– часник;
– перець чилі;
– 1 л води;
– 1 столова ложка. солі;
– 1 чайна ложка цукру;
– 1 столова ложка оцту;
– чорний перець горошком;
– гвоздика;
– духмяний перець;
– коріандр;
– лавровий лист.
Приготування:
- Ретельно помийте помідори, зробіть надріз по центру, але не до кінця.
- Моркву наріжте кільцями, а часник пластинками.
- У кожен помідор вставте моркву та часник.
- Перекладіть помідори в стерилізовані банки. В кожну банку додайте гострий перець.
- Для маринаду доведіть до кипіння в каструлі спеції, оцет, воду та залийте ним помідори.
- Стерилізуйте банки 15 хвилин та закрийте кришками.
- Переверніть їх, накрийте банки теплим рушником та охолодіть при кімнатній температурі.
- Мариновані помідори готові. Смачного!
Помідори без розсолу "всуху"
- Час: 30 хвилин
- Порції: 1 літрова банка
Мариновані помідори / Фото Їсти
– помідори;
– спирт з розрахунку 1 чайна ложка на 1 літрову банку.
Приготування:
- Ретельно помийте помідори. Всі овочі повинні бути твердим та без зовнішніх пошкоджень.
- Висушіть помідори на паперовому рушнику.
- Простерилізуйте банки і кришки.
- У підготовлену банку вилийте спирт та підпаліть довгою паличкою. Будьте обережні, щоб не обпалити лице чи руки.
- Після того, як спирт спалахне і прогорить повністю, швиденько покладіть підготовлені помідори і закрутіть банки.
- Такі помідори можна зберігати в прохолодному місці протягом 2 – 3 місяців. Вони зберігають свіжий вигляд та смак. Смачного!