У 16 випуску 10 сезону "Мастер Шеф" вісімка найкращих кухарів-аматорів України зустрінеться з учасниками 2 сезону "Мастер Шеф. Професіонали" та спробує догодити їм м'ясними стравами. Саме у цьому випуску 10 сезону "Мастер Шеф" ми дізнаємося, хто з аматорів отримає від суддів омріяний китель, а хто покине проєкт за крок до фіналу.

Читайте також Хто переміг у 10 сезоні Мастер Шеф: відоме ім'я переможця та біографія учасника

Сьогоднішнє випробування для вісімки кухарів 10 сезону "Мастер Шеф" розпочалось не у павільйоні проєкту, а у дворі. Трійка суддів 10 сезону "Мастер Шеф" Ольга Мартиноська, Володимир Ярославський та Ектор Хіменес-Браво перш ніж розповісти про правила конкурсу обрали двох капітанів.

Екзамен перед фіналом

Капітаном синьої команди стала Марина Кобчук, дівчина обрала собі в допомогу Яну Балог, Дмитра Балиту та Ірину Маленко.

Читайте також Мастер Шеф 10 сезон 17 випуск: відомо хто переміг у фіналі проєкту та отримав головний приз шоу

До команди червоних, капітаном якої стала Марія Кривенко, увійшли: Іра Раковчен, Мірра Борисова та Юля Венедиктова.

За три години обидвом командам потрібно придумати меню із 10 м'ясних страв з різних видів м'яса, приготувати їх та подати шеф-кухарям 2 сезону "Мастер Шеф. Професіонали". Саме вони будуть визначати, яка команда справилась із завданням, а хто з тріском провалив випробування 10 сезону "Мастер Шеф".

Читайте також Хто увійшов у 20-ку Мастер Шеф 10 сезону: біографія учасників

Синя та червона команди склали свої меню, до яких увійшли різноманітні м'ясні страви: ребра, бургери, тортеліні, стейки та карпачо.

Кожна з команд виділила по одному офіціанту, котрий буде приймати замовлення від таких зірок 2 сезону "Мастер Шеф. Професіонали", як Єфим Кравченко, Толік Цуперяк, Олександр Цвігун, Валентин Брайчук, Світлана Берк, Едуард Канарян, Юля Жигуліна, та обслуговувати їх впродовж випробування.

Найбільше професіоналам сподобалась страва Юлі Венедиктової з команди червоних та бургери з рубленою свининою від синіх.

Читайте також Мастер Шеф 10 сезон 15 випуск: хто з 6 чорних фартухів залишитися у проєкті, а хто покине шоу

За голосування учасників "Мастер Шеф. Професіонали" з рахунком 4:3 перемогла команда синіх, капітаном якої була Марина Кобчук. А от на команду червоних чекало голосування, за рішенням якого чорні фартухи одягнули одразу двоє учасників: Марія Кривенко та Юля Венедиктова.

Індивідуальне випробування

Перед початком другого випробування судді 10 сезону "Мастер Шеф" покликали до себе Марину Кобчук та розповіли про її бонус, як капітана команди який здобув перемогу у попередньому випробуванні. Дівчина має право обрати для кожного з учасників випробування продукт, який заздалегідь підготували судді 10 сезону "Мастер Шеф".

Читайте також Мастер Шеф 10 сезон 14 випуск: Тіна Кароль стала суддею кулінарного шоу

Там були: курка, яловича вирізка, гребінці, короп, ліверна ковбаса, яблука, шоколад та картопля. Марина Кобчук довго не думала, а швиденько перейшла до справи. Дмитру Балиті віддала гребінці, Ірині Маленко – курку, Міррі Борисовій – вирізку, собі взяла яблука, Ірі Раковчен – шоколад, а Марії Кривенко – коропа, Юлі Венедиктовій – ліверну ковбасу. Проте, як виявилося, це були не всі сюрпризи від суддів на сьогодні.

Юля Венедиктова, котра отримала найгірший продукт отримала право від суддів 10 сезону "Мастер Шеф" додати кожному з учасників ще по одному інгредієнту, який обов'язково має бути у страві аматорів.

Отож, за одну годину відведеного часу від суддів 10 сезону "Мастер Шеф" кожен кулінар має приготувати страву з двох отриманих продуктів. До слова, Юля Венедиктова вирішила помститись деяким учасникам проєкту та дала їм непоєднувані між собою інгредієнти.

Найкраще поєднати свої інгредієнти в одній страві вийшло Дмитро Балиті – гребінці з томатами, а геть не впоралися зі своїм завданням Мірра Борисова та Марина Кобчук. Ектор Хіменес-Браво вручив дівчатам чорні фартухи та відправив на балкон.

Битва чорних фартухів

Остання битва чорних фартухів перед півфіналом буде гарячою та надскладною для аматорів у чорному. Хто зробить переможний ривок перед мрією, а хто відправиться додому – дізнаємося вже за кілька хвилин.

Судді 10 сезону "Мастер Шеф" підготували для дівчат у чорних фартухах страву – вонтони з креветками, манго та овочами стір-фрай, яку вони повинні приготувати за 4 етапи: на першому необхідно нарізати овочі на кульці, на другому – готувати тісто на вонтони на столі, котрий потрібно тримати, на третьому – готувати у собреро з водою та на четвертому – викласти презентацію на високих поверхнях.

Оскільки завдання побудоване за принципом естафети, повертатись назад на процес учасникам заборонено.

За рішенням суддів 10 сезону "Мастер Шеф" шоу покидає Марина Кобчук.

Судді 10 сезону "Мастер Шеф" вручили кителі сімом найкращим кухарям-аматорам: Дмитру Балиті, Ірі Раковчен, Яні Балог, Ірині Маленко, Юлі Венедиктовій, Міррі Борисовій та Марії Кривенко.

Дивіться 16 випуск 10 сезону "Мастер Шеф" онлайн – відео: